Προφίλ Εταιρείας


 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Εκδότης Δημοσιογράφος
Συγγραφέας

Βιογραφικό  

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας & εκδότης Βασίλης Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από το Ρέθυμνο.

Μέλος της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδος, μέλος της ΠΑ.Δ.Ε.ΜΜΕ (Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) και διαπιστευμένος από την Ελληνική Βουλή ως "κοινοβουλευτικός συντάκτης".

Μαθήτευσε στο σημαντικότερο πρότυπο Ελληνικό κολλέγιο όλων των εποχών, την «Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών».
Σπούδασε Marketing στην Αγγλία (Bournemouth College) και γλωσσικές σπουδές στη Γερμανία (Bonn Goethe Institut).
Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του (1986-1998) εργαζόταν στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση, μια αμιγώς τουριστική/ναυτιλιακή εταιρία, την Π. Κασιμάτης Οργάνωσης ΕΠΕ, εκ των πλέον αξιοπρεπών και καταξιωμένων ονομάτων στο χώρο από το 1972.
Από το 1999 ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες όπου σταδιακά απέκτησε εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και δευτερευόντως στο ναυτιλιακό καθώς κατάγεται από ναυτιλιακή/τουριστική οικογένεια με σημαντική πορεία στον Ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική ναυτιλία.

Τηλεόραση:

Ξεκίνησε τη τηλεοπτική του διαδρομή από τη Κρήτη :
Από το 2006 και ως εκδότης εφημερίδας, ήταν τακτικός σχολιαστής στα πάνελ στης Νέας Τηλεόρασης (NeaTV-Κρήτη).  

2012: AlphaChannel 9. Όμιλος Κοντομηνά :
Τις τηλεοπτικές περιόδους 2012-13 και 2013-14 εργάστηκε στον Τηλεοπτικό Όμιλο Κοντομηνά (Τηλεόραση Alpha) στο τοπικής εμβέλειας (Αττικής) Channel 9 ως κεντρικός παρουσιαστής
1) της πολιτικής εκπομπής «Η Μάχη της Κάλπης στο 9» (σε συμπαραγωγή με την εταιρία παραγωγής του).
2)Στο ίδιο διάστημα η εταιρία παραγωγής του ανέλαβε και τα γυρίσματα του δελτίου ειδήσεων «Κρητική ΦΩΝΗ», την οποία παρουσίαζε ο ίδιος στο κοινό των 1,670.000 Κρητικών και κρητογενών τηλεθεατών που βρίσκονται εντός αλλά και εκτός Κρήτης, αντίστοιχα.
3)Το ίδιο διάστημα συνεργάστηκε και με τη συντακτική ομάδα του Alpha για θέματα του Δελτίου.

2014: ΑΡΤ - Όμιλος Καρατζαφέρη :
Τις τηλεοπτικές περιόδους 2014 έως το 2016 συνεργάστηκε με τον Όμιλο Καρατζαφέρη στο εθνικής εμβέλειας κανάλι ΑΡΤ ως κεντρικός παρουσιαστής & παραγωγός:
1) παρουσιάζοντας την πολιτική εκπομπή «Αντι-Δράσεις», (παραγωγή της εταιρίας του)
2)συνέχισε και το γνωστό Κρητικό δελτίο ειδήσεων «Κρητική ΦΩΝΗ», το μοναδικό σε πανελλαδική εμβέλεια.
3)ταυτόχρονα τοποθετήθηκε ως πολιτικός αναλυτής στις δύο καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού, «Εκρηκτικό Δελτίο» του Αντώνη Μυλωνάκη, και «Πρωινή Αρτηρία» της Φραντζέσκας Σαββοργινάκη.
Την ίδια περίοδο ήταν κοινοβουλευτικός συντάκτης του καναλιού καταγράφοντας μέσα από τη Βουλή τις δράσεις της.
Για μια σαιζόν δίδαξε στην δημοσιογραφική σχολή TV-Press Studies.
Αρθογράφος και στην εφημερίδα του Ομίλου «Άλφα Ένα».

2017 Hellas Net TV:
Από τον Ιανουάριο 2017 συνεργαζεται με το τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net TV, (συμφερόντων εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη) με τα 11 περιφερειακά κανάλια.
Ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στα 2 κανάλια του δικτύου ήτοι το Sitia TV και το PLP, παρουσιάζοντας σε αυτά και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ από τον Σεπτέμβριο '17 ετοιμάζει το νέο του ενημερωτικό στίγμα στο Αθηναϊκό (Αττική) κανάλι του δικτύου. Τα 11 κανάλια σήμερα έχουν ως εξής:

 1. TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).
 2. Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), 
 3. Europe1 Θεσσαλονίκης, Βορ. Ελλάδος,
 4. Corfu Channel. Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα),
 5. Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας),
 6. ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα),
 7. Siros Tv (Κυκλάδες)
 8. Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα)
 9. PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος),
 10. TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο),
 11. Attica TV (Αττική)

Εφημερίδες

Αρχισυντάκτης έως σήμερα της παραδοσιακής (40 έτη) εφημερίδα Νοτίου Αττικής (15 δήμοι - 2 εκατομ. κοινό) «Εβδόμη».
Το 2014, συντάκτης στην εβδομαδιαία «Άλφα Ένα» του Ομίλου Καρατζαφέρη.
Το 2011 μέλος του Δ.Σ. της ιστορικής ημερήσιας εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» (από το 1896-Ελευθέριος Βενιζέλος).
Το 2007 ίδρυσε στη Κρήτη την εβδομαδιαία εφημερίδα «Κρητική ΦΩΝΗ» στην οποία ήταν εκδότης και συντάκτης. Σήμερα διατηρεί το ηλεκτρονικό μέρος της εφημερίδας (ΑgoraPress.gr).

Η συντακτική του καριέρα περιλαμβάνει περίπου 2.500 δημοσιευμένα άρθρα στις παραπάνω έντυπα αλλά σε άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα, όπως Zougla.gr, Άλφα Ένα, κλπ

Ραδιόφωνο

Από το 2006 έως το 2012 ήταν ραδιοφωνικός παρουσιαστής και παραγωγός στη Κρήτη παρουσιάζοντας την δίωρη καθημερινή (πρωινή) ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Κρήτη». Η ραδιοφωνική του διαδρομή πέρασε από τον Alpha Fm 104,7  και τα Ραδιοκύματα 102,6 Fm.

Ηλεκτρονικές εφημερίδες & social media

Το 2007 ταυτόχρονα με την έντυπη έκδοση, ίδρυσε το AgoraPress.gr (Κρητική ΦΩΝΗ) το οποίο ήταν έως το 2012 στα 5 μεγαλύτερα ενημερωτικά portal της Κρήτης.
Ταυτόχρονα στο Facebook διατηρεί ένα δημοσιογραφικό «προφίλ» και 2 ενημερωτικά groups με συνολικό «κοινό» που ξεπερνά τα 30.000 άτομα.

Χορηγίες
Χορηγοί, αρωγοί & συνοδοιπόροι του Βασίλη Κασιμάτη στις δράσεις του: 
Το Ελληνικό δημόσιο με υφιστάμενους οργανισμούς υπουργείων, η Περιφέρεια Κρήτης, ναυτιλιακές εταιρίες όπως Minoan LinesSea Jets, Cretan Lines και άλλες γνωστές εταιρίες, όπως  η Creta Farms, η Grecotel, η Almeco, η Avance Rent a car, βιομηχανίες όπως «Νερά Κρήτης», «Σαμαριά», «Γεράνι», μεγάλες εταιρίες ποτών, εκθέσεις πανελλαδικού επιπέδου, εταιρίες τροφίμων, και δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέκαθεν αποτελούσαν το βασικό πυλώνα των επιχειρηματικών του δράσεων στο χώρο της ενημέρωσης.

Συγγραφική δράση

Έχει συγγράψει και εκδώσει 3 βιβλία :    
 • «Λόγω Ασυμφωνίας Χαρακτήρων» (Μυθιστόρημα/Δοκίμιο επί των διαζυγίων).   
 • «Cretan Lines-Το Χρονικό της Ολίσθησης» (Δημοσιογραφικό).    
 • «Σαντορίνη - Η Χρυσή Δεκαετία» (Ημερολόγιο).

Το 2014 βραβεύτηκε στο Πνευματικό & Ακαδημαϊκό Ίδρυμα «Κρητική Εστία», από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σ.Α. ...  «για το συγγραφικό του έργο και τη προσφορά του στα γράμματα και στο τόπο του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τιμητική διάκριση που έλαβε.

Ημερίδες – Συνέδρια
Ο Βασίλης Κασιμάτης έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ενίοτε και ως συντονιστής σε πληθώρα συνεδρίων & ημερίδων, πολιτικού αλλά και πολιτισμικού χαρακτήρα

Πρότερος επαγγελματικός Βίος
Πριν την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, δραστηριοποιήθηκε στο τουρισμό για τουλάχιστον 18 έτη. Ξεκινώντας το 1986 από την ξενοδοχειακή εταιρία «Π.Κασιμάτης Οργάνωσης ΕΠΕ» και στη συνέχεια στη Σαντορίνη με τουριστικές δράσεις.

Εν κατακλείδι, ο Βασίλης Κασιμάτης με αντιδραστικό δημοσιογραφικό & συγγραφικό λόγο στην Κρήτη, ασκεί το επάγγελμά του ως λειτούργημα, υπηρετώντας την λαϊκή έκφραση, ταυτιζόμενος με την «Αγανάκτηση» της στείρας εποχής στην χώρα μας.

Διακρίνεται για τον πύρινο λόγο του και που πάντα στέκει ως αιχμηρό βέλος  ενάντια στην σαθρή εικονική σημερινή πραγματικότητα. Δημοσιογράφος γαρ, ωστόσο η μεγάλη του αγάπη ήταν είναι και θα είναι η λογοτεχνική έκφραση απόψεων και ιδεών. 

 
Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία