Έφθασαν οι Αγρότες της Κρήτης ξανά στην Αθήνα

Εκτύπωση

Έφθασαν οι Αγρότες της Κρήτης ξανά στην Αθήνα

Με ειρηνική πορεία χωρίς τα τρακτέρ αλλά με λεωφορεία.

6/4/09 (08.50)

Στο λιμάνι του Πειραιά - χωρίς τα τρακτέρ τους αυτήν τη φορά - κατέφθασαν στις 06.00 τα ξημερώματα σήμερα πάνω από 1.000 αγρότες από όλους σχεδόν όλη την Κρήτη. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν και οι τέσσερις ομοσπονδίες των αγροτικών συλλόγων του νησιού μαζί με την ΓΕΣΑΣΕ. Τους αγρότες συνοδεύουν η Νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγ. Σχοιναράκη, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων οι οποίοι ομόφωνα ζητούν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση των προϊόντων τους όπως το λάδι, κ.α.

του Βασίλη Κασιμάτη

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης αυτή τη φορά δεν θα ενοχλήσει τους αγρότες μας που το βέβαιο είναι ότι ανέβηκαν στην πρωτεύουσα με εμφανή τα φιλειρηνικά τους αισθήματα. Το δίκαιό τους ζητούν και το δικαίωμα για ένα ασφαλέστερο αύριο. 

Αργότερα μια πομπή από λεωφορεία με τους αγρότες και φορτηγά με την ηχητική τους εγκατάσταση κατευθύνθηκαν μέσω της Λ. Συγγρού προς την Πλατεία, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για να του παραδώσουν ψήφισμα, καθώς όπως λένε τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος διεξάγεται κανονικά, ενώ στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας είναι παραταγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ευχή κάνουμε, να μην δημιουργηθούν επεισόδια, να επικρατήσουν τα ψυχραιμότερα μυαλά και η κυβέρνηση να δεχθεί τους αγρότες στο Μαξίμου για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος διάλογος και εντέλει να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτό το σήριαλ που ταλανίζει μήνες τώρα το αγροτικό κίνημα στη Κρήτη καθώς επίσης και τους Κρητικούς γενικότερα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία