Οι αγρότες της Κρήτης ανεβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου

Εκτύπωση

Οι αγρότες της Κρήτης ανεβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου

5/4/2009
Τη δεύτερη επάνοδο στην Αθήνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται να κάνουν σήμερα το βράδυ (5/4) οι αγρότες της Κρήτης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι 4 ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων του νησιού και η ΓΕΣΑΣΕ.

Οι αγρότες θα φθάσουν στην Αθήνα, χωρίς αγροτικά οχήματα στοχεύοντας σε μια ειρηνική πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αντιπροσωπεία τους θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μέχρι στιγμής, τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί, δηλαδή η καταβολή άμεσης ενίσχυσης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα Κρήτης με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τόσο καιρό, όπως καταγγέλλουν, αδιαφορεί. Στο μεταξύ για κοροϊδία κατηγορεί για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, καθώς  όπως λέει παρατηρεί με απάθεια τους αγώνες των αγροτών για ένα καλύτερο μέλλον.

Ενόψει της μετάβασης στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ,  σύσκεψη με  την παρουσία του προέδρου της ΤΕΔΚ Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  και των 4ων προέδρων των ενώσεων των νομών.

Η συμμετοχή των αγροτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μέχρι στιγμής κρίνεται ικανοποιητική  και αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό την προηγούμενη κινητοποίηση.
 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία