Τον Νομάρχη επισκέφθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Κρήτης

Εκτύπωση

ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Μπεσίρης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου, Ταξίαρχο κ. Παραβολιδάκη.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα ασφαλείας του πολίτη σε ό,τι αφορά στην αστυνόμευση, την εγκληματικότητα, την οπλοχρησία, τη μάστιγα των ναρκωτικών κ.α.
Ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι ως πρώτο θέμα που απασχολεί τις αρχές και την τοπική κοινωνία είναι το φλέγον και διαχρονικό ζήτημα της αποκατάστασης της έννομης τάξης, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών αλλά και με την πρόοδό μας και την ανάπτυξη του τόπου, κυρίως σε ό,τι αφορά στον τομέα του τουρισμού.

Δημιουργούμε, είπε, ο κ. Παπαδάκης την αίσθηση του "ξέφραγου αμπελιού" και αυτό βεβαίως είναι ζημιογόνο για οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής ή οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, αναπτύσσεται στον τόπο μας.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι η παραβατικότητα δεν εντοπίζεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του Νομού, υπάρχει παντού και παρουσιάζει κατά καιρούς έξαρση.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των ναρκωτικών σε ό,τι αφορά στην καλλιέργεια και τη διακίνηση, που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί καθώς και στην αύξηση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, που δημιουργεί ένα σοβαρό κίνδυνο.

Σημείωσε ακόμα την έξαρση της σωματεμπορίας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις διαταράσσει την οικογενειακή και κοινωνική συνοχή και γαλήνη. Σε ό,τι αφορά στον ρόλο της Αστυνομίας τόνισε ότι πρέπει να έχει την αναγκαία πολιτική στήριξη και να μην δέχεται παρεμβάσεις προκειμένου να ασκήσει σωστά το έργο της.

Σχετικά με την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ρεθύμνου, ο κ. Παπαδάκης διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας θα επιληφθούν, ώστε να παραμεριστούν τα όποια εμπόδια και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία