ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η ΔΕΥΑΗ για θέματα που αφορούν την Δημοτική Επιχειρηση.

Εκτύπωση

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι, σήμερα Τρίτη 5-5-09 συναντήθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μανόλης Παγωμένος και ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, με σκοπό την ενημέρωση και συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Δημοτική Επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν :

  • Η πορεία των μέχρι σήμερα εκτελούμενων έργων, (τόσο αυτών που ήδη έχουν περαιωθεί και εκκρεμεί η παράδοση - παραλαβή τους, όσο και εκείνων που σύντομα αποπερατώνονται), όπως για παράδειγμα, η κατασκευή των πέντε μικρών Βιολογικών Καθαρισμών στα Δημοτικά Διαμερίσματα, τα έξυπνα φρεάτια, τα επείγοντα αποχετευτικά έργα 2008-2009, η αξιοποίηση γεωτρήσεων για εμπλουτισμό των υδραγωγείων της ΔΕΥΑΗ, κ.λ.π.
  • Η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ στο υπό ανέγερση κτίριο στη Φοινικιά. Η αποπεράτωση του κτιρίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, η δε χρηματοδότησή του, προέρχεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους. Η ενιαία στέγαση του συνόλου της Υπηρεσίας θα επιτρέψει τον  καλύτερο συντονισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Επιχείρησης.
  • Η δημιουργία νέων συνεργείων με αποκλειστικό σκοπό την άμεσηαντιμετώπιση των προβλημάτων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (όπως για παράδειγμα  νέες συνδέσεις ? αποκατάσταση φρεατίων- ασφαλτοστρώσεις τομών κλπ), αλλά και η καλύτερη οργάνωση και στελέχωση των υφιστάμενων συνεργείων.
  • Η άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού και η εφαρμογή των αναγκαίων ενεργειών για την βραχυπρόθεσμη αλλά και μεσοπρόθεσμη κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών της πόλης, ενόψει του επερχόμενου θέρους.
  • Τα προτεινόμενα νέα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης τα οποία θα προταθούν για ένταξη προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε αναφορά στα ήδη ενταγμένα έργα του 3ου ΚΠΣ, των οποίων η περαίωση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30-06-2009.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία