Η κ.Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Περάματος

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Περάματος «Άνθεια» στον Δήμο Γεροπόταμου.

Πρόκειται για ένα νέο γυναικείο συνεταιρισμό, ο οποίος ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα και αποτελείται από αγρότισσες, οι οποίες ζουν στο Πέραμα και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, τις γνώσεις και την πείρα τους στην παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία τοπικών προϊόντων.

Οι αγρότισσες του συνεταιρισμού «Άνθεια» μέσα από το εργαστήριο τους παρασκευάζουν γλυκά, ηδύποτα και προϊόντα ζύμης με βάση τους καρπούς και τα «δώρα» της Κρητικής γης και τις συνταγές, που έχουν από την μητέρες και τις γιαγιάδες τους.

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στους χώρους και στα εργαστήρια του συνεταιρισμού, συζήτησε με τις νοικοκυρές, που πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν τον συνεταιρισμό και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την ουσία και την σημασία τέτοιων κινήσεων.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε τη στήριξη της σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία και ευχήθηκε ο συνεταιρισμός «Άνθεια» να βρει μιμητές και από άλλες γυναικείες κοινότητες του νομού μας.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία