Την Κυριακή 10 Μαΐου ο 2ος Λαϊκός Γύρος της πόλης του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Την Κυριακή 10 Μαΐου ο 2ος Λαϊκός Γύρος της πόλης του Ρεθύμνου
Αυτήν την Κυριακή, από την πλατεία της παλιάς πόλης στις 11 το πρωί ξεκινά ο 2ος Λαϊκός Γύρος της Πόλης «ΤΡΕΧΩ - ΒΑΔΙΖΩ - ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ».
Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Κυριακή 5 Απριλίου, ο Λαϊκός Γϋρος της πόλης αναβλήθηκε και πλέον όλα είναι έτοιμα έτσι ώστε αυτήν την Κυριακή, οι πολίτες του Ρεθύμνου αλλά και οι επισκέπτες του να απολαύσουν τη διαδρομή, χωρίς τα εμπόδια των αυτοκινήτων και των πολυσύχναστων δρόμων.


του Δημήτρη Σταράκη

Ήδη χθες, κλιμάκιο του ΔΑΟΡ επισκέφθηκε τα σχολεία της πόλης και ενημέρωσε εκ νέου τα παιδιά μέσω των γυμναστών και των διευθυντών, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την ευκαιρία για να τρέξουν, να βαδίσουν και να περπατήσουν απολαμβάνοντας το πρωινό της Κυριακής!

Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου μας θα δώσει επίσης το δικό της χρώμα στην εκδήλωση, μιας και θα βρίσκεται από νωρίς στην πλατεία, παίζοντας και διασκεδάζοντας τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες.

Χορηγοί του 2ου Λαϊκού Γύρου της Πόλης του Ρεθύμνου είναι η Ιατρονοσηλευτική Κρήτης και το κατάστημα Αθλητικών ειδών Porto Bello. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.

Χρήσιμες πληροφορίες για το 2ο Λαϊκό Γύρο της πόλης

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι η εξής: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (ΕΝΑΡΞΗ) - Ε. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ - ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ -ΓΕΡΑΚΑΡΗ - ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΠΛ. ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ - ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Ι. ΠΕΤΥΧΑΚΗ - ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ) - ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΧΩΡΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ - Ε. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στα γραφεία του Δ.Α.Ο.Ρ (Δημοκρατίας 4-6, 3ος όροφος) και στα τηλέφωνα 28310-29550 και 28310-57044. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και από τις 9:00 έως τις 10:00 π.μ. την ημέρα διεξαγωγής στην γραμματεία του σημείου εκκίνησης (πλατεία παλιάς πόλης). Παράλληλα, η αίτηση συμμετοχής υπάρχει και στο επίσημο website του ΔΑΟΡ (www.daor.gr) και μπορούν να την «κατεβάσουν» οι επισκέπτες του.

Σημειώνεται ότι ισχύουν οι δηλώσεις συμμετοχής με την παλαιά ημερομηνία (5 Απριλίου), για όλους όσους την έχουν ήδη παραδώσει στον ΔΑΟΡ.

Με την εγγραφή θα δίνεται δώρο μία μπλούζα στο άτομο που συμμετέχει στο Λαϊκό Γύρο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν την διαδρομή τρέχοντας, βαδίζοντας ή εναλλάξ. Συνίσταται αθλητική ενδυμασία και υπόδηση, ενώ απαραίτητη είναι η προθέρμανση πριν την εκκίνηση. Για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνίσταται να διασχίσουν την διαδρομή βαδίζοντας και να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από υπεύθυνο συνοδό. Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτούνται με νερό από τους σταθμούς που θα υπάρχουν στην διαδρομή.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε κάποια ενόχληση, διακόψτε αμέσως την προσπάθεια σας και ζητήστε βοήθεια από τους Εθελοντές Σαμαρείτες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που θα παρευρίσκονται.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα ξεκινήσουν μαζί και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Όσοι καλύψουν τουλάχιστον έναν κύκλο θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Παράκληση για τους κατοίκους της παλιάς πόλης
Παρακαλούνται οι κάτοικοι που παρκάρουν τα αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα τροχοφόρα τους στους δρόμους, τους οποίους θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες στο Λαϊκό Γύρο της Πόλης του Ρεθύμνου να μην τα μετακινήσουν κατά το χρονικό διάστημα 10.00-13.00 την Κυριακή 10 Μαΐου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στην Ποδηλατοβόλτα, που ξεκινά από τον Δημοτικό Κήπο (στη Λεωφόρο) στις 12:00 και θα γίνει στους Ποδηλατοδρόμους και στην Παλιά πόλη, θα συγκεντρωθούν στις 13:00 στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και θα ξεκινήσουν για να ενωθούν με τους υπόλοιπους ποδηλάτες.
Την Ποδηλατοβόλτα διοργανώνουν από κοινού «οι ΦΙΛΟΙ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ», η Ποδηλατική ομάδα Εκπαιδ/κών Α θμιας Εκπαίδευσης, η Φοιτητική Ποδηλατοκίνηση, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «η Εναλλακτική Κίνηση», το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ρεθύμνου και ο ΔΑΟΡ. 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν τη μεγαλύτερη ποδηλατοβόλτα της χώρας με συνολική συμμετοχή 8.000 ποδηλάτων! Το Ρέθυμνο, όπως και το 2008, συμμετέχει και πάλι με όλα τα ποδήλατά του, μικρά, μεγάλα, παλιά και καινούργια ζητώντας μια πόλη με ανθρώπινο αστικό περιβάλλον και επίκεντρο της τον άνθρωπο, όχι το αυτοκίνητο.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία