Εβδομάδα #2 για την Δίκη στα Ζωνιανά

Εκτύπωση

Εβδομάδα #2 για την Δίκη στα Ζωνιανά

Δεύτερη εβδομάδα της εκδίκασης στο Εφετείο Αθηνών της υπόθεσης "Ζωνιανά" και χθες 4 Απριλίου σημαντική είδηση  αποτέλεσε η παραίτηση της συζύγου του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη από την παράσταση της Πολιτικής Αγωγής.

του Λόνη Γεωργιάδη

Θυμίζουμε ότι ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά το Νοέμβριο του 2007, σε αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά και η κατηγορία αποτελεί ίσως την βασικώτερη εκ των 53 που εκδικάζονται ταυτόχρονα στη πολύκροτη αυτή δίκη.
Η κα Μαρία Λαζαρίδη προσπάθησε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους, τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

"...Επιθυμώ να τιμωρηθούν εκείνοι που συνετέλεσαν στο να βρεθεί ο σύζυγός μου σε αυτή τη τραγική κατάσταση"  μας είπε η σύζυγος τους Στάθη Λαζαρίδη.
Εκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι αρκέστηκε σε αυτή τη λακωνική δήλωση χωρίς να δώσει περεταίρω εξηγήσεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για σενάρια εκφοβισμού εις βάρος την άμοιρης γυναίκας, στοιχείο που δυναμιτίζει την διάθεση όλων αυτών που ασχολούνται με την υπόθεση "Ζωνιανά". Το βέβαιο είναι ότι αποτελεί μια πρωτοφανή εξέλιξη στην όλη ιστορία και καθίσταται σαφές ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ακολούθως και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των καταθέσεων, εξετάστηκε ένα εκ των  βασικότερων μαρτύρων κατηγορίας της υπόθεσης, ο αστυνομικός διευθυντής, Ιωσήφ Καμπανάκης, που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανάλυσης Εγκληματικότητας.
Ο κ. Καμπανάκης κλήθηκε να αναλύσει τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που αφορούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν και κατόπιν ληστειών σε αυτόματα μηχανήματα ανάληψης τραπεζών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τις επίμαχες ημέρες ξεκινούσαν και κατέληγαν στα Ζωνιανά στοιχείο που φανερώνει την σαφέστατη ανάμειξη των ληστρικών υποθέσεων με τους κατηγορούμενους από τα Ζωνιανά.

Περαιτέρω, οι 42 κατηγορούμενοι της υπόθεσης που στην πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι Ζωνιανών, αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία