Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τον πενταετή προγραμματισμό σχολικής στέγης της Νομαρχίας

Εκτύπωση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Υπό την προεδρία της Αντινομάρχη κας Γιάννας Κεφαλογιάννη- Μπριρλιράκη αρμόδιας για θέματα παιδείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σύσκεψη σχετικά με την επικαιροποίηση του πενταετούς προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου 2008-2012 για τη σχολική στέγη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι, εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των Συνδικαλιστικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων καθώς και του Συντονιστικού Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΝΑΡ.

Εκτενής αναφορά έγινε σε προβλήματα σχολικής στέγης σε επίπεδο Νομού και ιδιαίτερα σ αυτά που αντιμετωπίζει η Β/θμια Εκπαίδευση με κυριότερα εκείνα του Δήμου Ρεθύμνου.

Προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνονται στον πενταετή προγραμματισμό που έχει ήδη κατατεθεί από την ΝΑΡ στο αρμόδιο υπουργείο και ανέρχεται σε ύψος 50 εκ. ευρώ περίπου.

Το μεγαλόπνοο όμως αυτό σχέδιο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορέων είναι δύσκολο να εφαρμοστεί από πλευράς Υπουργείου μια που οι αντίστοιχες πιστώσεις που διατίθενται κάθε χρόνο στο Νομό μας δεν ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Αντινομάρχης πρότεινε την διεκδίκηση ειδικών κονδυλίων για το Νομό, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια μέθοδο έχουν ακολουθήσει επιτυχώς και άλλοι Νομοί της χώρας.

Ως εκ τούτου θα κατατεθούν από πλευράς Δήμων αντίστοιχες προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν σε αμέσως επόμενη φάση, προκειμένου να καταρτισθεί φάκελος που στη συνέχεια θα προωθηθεί αρμοδίως.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Μουσικό Σχολείο το κτιριακό ζήτημα του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά και των πειραματικών Σχολείων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου και παρουσιάζουν στασιμότητα.

Συζητήθηκε επίσης η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 14ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που προβλέπεται να λειτουργήσει τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μ. Αναγνωστάκης δεσμεύθηκε, ότι αμέσως μετά τη μεταφορά των μαθητών του 14ου στο νέο σχολικό συγκρότημα, θα μεταφερθούν στο χώρο που τώρα στεγάζονται, οι μαθητές του 5ου και 13ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία