ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ....!!

Εκτύπωση

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ...!!


Καταγγελία που έκανε στη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ανώνυμη συμπολίτισα.

Απόσπασμα από τις ΜΟΜΦΕΣ & ΠΑΡΑΠΟΝΑ του Πολίτη που δημοσιεύεται αύριο στη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

 

Ακολούθως του άρθρου που δημοσίευσε η Ρ.Α. στο προηγούμενο τεύχος (Όκτωβρίου) σχετικά με τις αναρίθμητες παρανομίες και τα επικίνδυνα προϊόντα των Κινεζικών μαγαζιών στο Ρέθυμνο και εν συνέχεια του σχετικού σήριαλ που διάβασα στο agorapress.gr , έκτοτε ξεκίνησα να παρακολουθώ τη δράση και την ανάπτυξη αυτών των μαγαζιών και σε σχέση με τη προτίμηση των συμπολιτών μου.

Ο άνδρας μου είναι μέλος του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας και όπως καταλαβαίνετε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σαν ζευγάρι περισσότερο παρατηρητικοί.

Διαπίστωσα λοιπόν ότι δεν έχουν το θεό τους και δεν αναφέρομαι στη θρησκευτική διαφορετικότητα αυτών των Κινέζων «επιχειρηματιών» αλλά στο ότι καταστρατηγούν ανηλεώς τους κανόνες που διέπουν τον υγιή ανταγωνισμό.
Σαν να μην έφταναν όλες τους οι παρανομίες σχετιζόμενες με την έναρξη εργασιών, Ικα, Εφορία, κλπ - σαν να μην έφτανε ότι ανοίγουν τα μαγαζιά τους για πλάκα μιας και η Κίθνα τους πληρώνει τα 3 πρώτα χρόνια - νοίκια, σαν να μην έφτανε που τα προϊόντα τους πηγάζουν από μια αγορά χωρίς πιστοποιήσιες, ISO, και προδιαγραφές αλλά έρχεται τώρα και η καταστρατήγηση του ωραρίου να συμπληρώσει το παζλ της αναισχυντίας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη διαπίστωσα ότι την 28η Οκτωβρίου που όλοι είχαμε κλειστά τα μαγαζιά μας και βρισκόμασταν στη παρέλαση, αυτοί (οι κινέζοι) ήταν ανοιχτά. Διαπίστωσα επίσης ότι παραμένουν ανοιχτά και όλα τα Σαββατοκύριακα καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαπίστωσα επίσης ότι δε σεβάστηκαν ακόμα και αυτή τη Γενική απεργία των καταστημάτων που διοργάνωσε η Ε.Σ.Ε.Ε. πανελλαδικά και παρέμειναν ανοιχτοί πραγματοποιώντας πωλήσεις εις βάρος μας και εις βάρος τελικά της τοπικής κοινωνίας που δεν έχει ακόμα καταλάβει τι τη περιμένει.

Αυτό σημαίνει ότι ως άλλοι «βρικόλακες» οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται το δικό μας ωράριο λειτουργίας κι όταν εμείς οι υπόλοιποι μαγαζάτορες είμαστε κλειστά σεβόμενοι αυτό το ωράριο, αυτοί εντελώς παράνομα και επιδεικτικά μιας και η πολιτεία δε φροντίζει δια των αρμοδίων οργάνων της να τους ελέγξει, παραμένουν ανοιχτά πουλώντας τα προϊόντα τους κανονικότατα.

Μα είναι τόσο απλό. Ο σύζυγός μου λοιπόν, ο οποίος να τονίσω ασχολείται με τα κοινά, σταμάτησε τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 στις 21.10 (9.10) το βράδυ έξω από το καινούργιο κινέζικο κατάστημα ρουχισμού που βρίσκεται στο Κουμπέ, αφού πρώτα παρατηρήσαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε παραμείνει ανοιχτά όλη τη Κυριακή. Τους ρώτησε αγριεμένος γιατί είναι ανοιχτά και ο κινεζάκος που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί και πραγματοποιούσε «πώληση» σε 3 διαφορετικούς καταναλωτές, με τρεμάμενη φωνή (μάλλον πέρασε τον άνδρα μου για αστυνομικό) μας απάντησε ψευδώς ότι δήθεν έφτιαχνε βιτρίνα και ότι θα κλείσει αμέσως.
Και έτσι κι έγινε. Έδιωξε κακήν κακώς του τρεις Ρεθυμνιώτες πελάτες και έκλεισε το μαγαζί «εν ριπή οφθαλμού» .

Μα γιατί κάτι που εμείς με το σύζυγό μου αποπειραθήκαμε να κάνουμε και «πέτυχε», δεν το πράτουν οι αρμόδιοι φορείς? Γιατί δεν ευαισθητοποιούνται οι αρχές να πράξουν τα δέοντα επ?αυτού. Γιατί ο εμπορικός σύλλογος δεν προβαίνει σε έγγραφες καταγγελίες και μηνύσεις και αρκείτε μόνο από ότι διαβάσαμε στο agorapress.gr, σε ερωτήσεις προς το Επιμελητήριο περί της νομιμότητας αυτών των καταστημάτων? Και γιατί τέλος πάντων πρέπει εμείς οι απλοί πολίτες να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας? Γιατί τελικά αυτό θα γίνει. Θα ξεσηκωθούμε εμείς οι Ρεθυμνιώτες και θα προκληθεί μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι αυτοί παρανομούν με την ανέχεια του Κράτους. Κοινό μυστικό μάλιστα αποτελεί το γεγονός ότι η ΣΔΟΕ δε πατά ούτε απ?έξω από τα μαγαζιά τους , τη στιγμή που εμάς τους υπόλοιπους εμπόρους μας ξεσκονίζει με κάθε ευκαιρία.
Οι ταμειακές μηχανές στα Κινέζικα, από ότι έχω διαβάσει, δεν είναι  ούτε καν στη πρίζα! Μήπως μιλάμε για τρομοκρατία τελικά? Τα ρωτώ γιατί εδώ στο Ρέθυμνο αυτά δε «περνούν»!!

Γιατί? Τι έχει τάξει η Κίνα σε Ευρώπη και Ελλάδα και η φορείς εθελοτυφλούν?
Γιατί η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν γνωρίζει?

Ας μας απαντήσει η Τοπική μας Αυτοδιοίκηση λοιπόν και ας κάνουμε την αρχή.
Στην Αθήνα η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.


Στη Κόρινθο από οτι μας ενημέρωσε η Ρ.Α. κλείσανε τα 6 στα 8 μαγαζιά. Εμείς τι κάνουμε?


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία