Έγιναν τα εγκαίνια υποδομής του ΒΙΟ.ΠΑ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Έγιναν τα εγκαίνια υποδομής του ΒΙΟ.ΠΑ Ρεθύμνου 

Εγκαινιάστηκε στις 2 Μαΐου ένα μεγάλο έργο για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Ρεθύμνου, το Βιοτεχνικό Πάρκο στην περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Αρκαδίου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν παράγοντες του πολιτικού κόσμου, φορείς του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου του τόπου με κορυφαίο τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Για την έμπνευση και υλοποίηση του ΒΙΟΠΑ τα εύσημα απολαμβάνουν η προηγούμενη και σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου καθώς και όλες οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές, επιστημονικές και εργοληπτικές δυνάμεις του τόπου. 
 
Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Σημαντικό είναι να επισημάνουμε το λίγο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ολοκληρώθηκε ένα τόσο μεγάλο έργο. Το 1994, υπό προεδρίας Επιμελητηρίου Μανόλη Μπιρλιράκη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ΒΙΟΠΑ, το 1996 βρέθηκε η έκταση υλοποίησής του, το 2005 χρηματοδοτήθηκε η τελική φάση του, από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης και νυν Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και σε λιγότερο από δύο χρόνια, από το 2007 που άρχισε η δημιουργία των υποδομών, έχουμε την ολοκλήρωση και παράδοσή του στους επιχειρηματίες του Ρεθύμνου.

Από αυτή τη στιγμή 75 επιχειρηματίες με επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ, σε μια περιοχή χωροθετημένη και απαλλαγμένη από σοβαρές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Κατά την ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το έργο που εγκαινίασε για το Νομό Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πολίτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει την εθνική επιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερη τιμή από όλους δόθηκε στον εκλειπόντα Ιωάννη Παπατζανή ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και ενώ υπήρξε πολύ ενεργό μέλος της υλοποίησης του οράματος του Βιοτεχνικού Πάρκου, δυστυχώς δεν πρόλαβε, λόγω του πρόωρου θανάτου του, να το δει ολοκληρωμένο. Προς τιμήν του η αίθουσα συνεδριάσεων του Πάρκου πήρε το όνομά του και ονοματίστηκε "Αίθουσα Ιωάννη Χαραλάμπους Παπατζανή".
Με την ευκαιρία της άφιξης του Υπουργού στο Ρέθυμνο για τα εγκαίνια του Βιοτεχνικού Πάρκου, μια ομάδα συμβασιούχων πυροσβεστών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για την Κυβερνητική πολιτική και τον «εμπαιγμό» όπως είπαν, που υφίσταται ο κλάδος τους τόσα χρόνια με την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνου και τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής : 

«Κυρίες και Κύριοι,

πάντα όταν ολοκληρώνεται μια προσπάθεια, νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση, γιατί πετύχαμε την επίτευξη ενός ακόμα στόχου. Πόσο μάλλον, όταν τελούμε τα εγκαίνια ενός πολυσήμαντου έργου, μιας βασικής αναπτυξιακής δομής, μιας σύγχρονης υποδομής, η οποία δημιουργεί περιβάλλον ελπίδας και προοπτικής για τους επιχειρηματίες του νομού μας.

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου, ήταν ένα χρόνιο αίτημα. Ήταν ένα ζητούμενο του επιχειρηματικού κόσμου. Ήταν ένα μεγάλο έργο, που διεκδίκησε και προώθησε το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Και στηρίξαμε το Επιμελητήριο στην προσπάθεια του αυτή, όπως στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, η οποία έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε το Επιμελητήριο, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και παραδίδουμε σήμερα ένα έργο ξεχωριστής σημασίας, το οποίο πιστεύουμε, ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικής προόδου.

Μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με σωστές υποδομές, με παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών, με μοναδικές ευκολίες και δυνατότητες, θεωρώ, ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη της βιοτεχνίας και των επιχειρήσεων του νομού.

Θέλω να συγχαρώ τη σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου για το έργο αυτό αλλά και την προηγούμενη διοίκηση που εμπνεύστηκε και οραματίστηκε το ΒΙΟΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο κατανόησε το δίκαιο του αιτήματος και το ικανοποίησε με απρόσκοπτες χρηματοδοτήσεις και άμεσες ενέργειες.


Το έργο ξεκίνησε το 2007 και παραδίδεται σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Αυτό είναι επίτευγμα συντοπίτη και Φίλε Υπουργέ Ανάπτυξης!

Παράλληλα είναι σπουδαία η στιγμή που το μεγάλο αυτό έργο του Ρεθύμνου το εγκαινιάζει ένας Ρεθυμνιώτης Υπουργός, ο Κωστής Χατζηδάκης, του οποίου η συμβολή, όπως και του σημερινού Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ως Υπουργού Ανάπτυξης, ήταν καθοριστική για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλλαν στην μελέτη και στην κατασκευή του έργου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟΠΑ.

Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ ξεχωριστά στον Γιάννη Παπατζανή, ο οποίος είχε μια ιδιαίτερη συμβολή στην προώθηση του βιοτεχνικού πάρκου αλλά δεν ευτύχισε να ζήσει την ολοκλήρωση του. Τιμούμε και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι ξεχωριστή η σημερινή ημέρα. Απολαμβάνουμε τους καρπούς μιας δημιουργικής προσπάθειας και αισιόδοξα συνεχίζουμε τους αγώνες μας προσηλωμένοι στο στόχο και στο όραμα για το Ρέθυμνο του νέου αιώνα, το Ρέθυμνο της αειφόρου ανάπτυξης, το Ρέθυμνο του μέλλοντος μας.

Να είστε όλοι καλά.

Ευχαριστώ
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία