Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "ΡΕΘΥΜΝΟ 2009"

Εκτύπωση

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΡΕΘΥΜΝΟ 2009»

Μεγάλα ονόματα από το χώρο του σκακιού δήλωσαν συμμετοχή και αναμένεται να λάβουν μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Ρεθύμνου!

Ξεπερνάει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη μέχρι στιγμής το Διεθνές Τουρνουά Ρεθύμνου! Μεγάλα ονόματα από όλο τον κόσμο αναμένεται να προσέλθουν τον Ιούλιο στην πόλη και να αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους πάνω στη σκακιέρα.

Οι μέχρι στιγμής συμμετοχές έχουν φτάσει στις 94 (αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά), ενώ οι 22 από τους παίκτες έχουν τον ανώτερο τίτλο του GM και 5 γυναίκες σκακίστριες τον τίτλο της WGM!

Ανάμεσα στα σπουδαία ονόματα από το χώρο του σκακιού, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους ξεχωρίζει το όνομα του φετινού Πρωταθλητή Ευρώπης Jan Werle από την Ολλανδία με ΕΛΟ 2607, του GM Yuri Kryvoruchko με ΕΛΟ 2604 από την Οuκρανία, ο οποίος πέρσι ισοβάθμησε στη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, ενώ τη λίστα θα εμπλουτίσουν σημαντικά με την παρουσία τους και μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα στο Ελληνικό σκάκι και βασικά μέλη της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Πρωταθλητής μας Χρήστος Μπανίκας (7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος), ο Στέλιος Χαλκιάς με ΕΛΟ 2578 και ο Γιάννης Γεωργιάδης που πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Μεσογείου που διεξήχθη στην Τουρκία.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει το όνομα της WGM -IM Alisa Maric με ΕΛΟ 2407 η οποία είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του Γυναικείου σκακιού και έχει κερδίσει 2 φορές την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1991 και το 2000, της νικήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων σκακιού στον Καναδά WGM - IM Inna Gaponenko από την Ουκρανία με ΕΛΟ 2450 και βέβαια της Έλενας Ντέμπο (αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδας), με ΕΛΟ 2456 η οποία πέρσι ισοβάθμησε στην 2η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών!

Εξίσου σημαντικές είναι και οι χώρες προέλευσης των παικτών, μιας και στο τουρνουά θα πάρουν μέρος παίκτες από 22 διαφορετικές χώρες, όπως η Ολλανδία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Ιράν, Λετονία, Γεωργία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελβετία, Κροατία, Αγγλία, Πολωνία, Τουρκία, Κύπρο, ΗΠΑ, και την μακρινή Ινδία, ενώ αναμένεται και η συμμετοχή εκπροσώπων από το Νεπάλ.

Το τουρνουά αυτό είναι ελεύθερο συμμετοχής για όσους θέλουν να λάβουν μέρος και δίνει έτσι την ευκαιρία σε όλους τους τοπικούς παίκτες να συμμετάσχουν, κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για την σκακιστική τους εξέλιξη!              

Το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ρεθύμνου διοργανώνεται από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης, του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και  της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης. Το διάστημα της διεξαγωγής του θα είναι από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2009 στο Σπίτι του Πολιτισμού, στη νέα πλατεία του Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του για το σημαντικό αυτό γεγονός, τόνισε την ικανοποίηση του για την ικανότητα του Ρεθύμνου να διοργανώνει μεγάλου βεληνεκούς εκδηλώσεις, παντρεύοντας αρμονικά τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό: «Τον προσεχή Ιούλιο το Ρέθυμνο παίζει σκάκι! Πρωταθλητές από 22 χώρες, συναντιόνται στην πόλη μας σε μια αναμέτρηση διεθνών διαστάσεων.

Το Ρέθυμνο έχει την τιμή να φιλοξενεί τους διακεκριμένους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ρέθυμνο 2009». Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου (Δ.Α.Ο.Ρ) ανέλαβε τη σπουδαία αυτή διοργάνωση που προβάλλει την πόλη μας διεθνώς και την αναδεικνύει ως πυρήνα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είμαστε λοιπόν, ικανοποιημένοι, που το Ρέθυμνο έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στις χώρες του εξωτερικού ως πόλη ικανή να φιλοξενήσει διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας και κύρους. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποδεχόμαστε αθλητές διεθνούς φήμης και είμαστε βέβαιοι ότι τόσο οι ίδιοι όσο και προπονητές τους και συνοδοί τους, θα μεταφέρουν στις αποσκευές τους, όταν όλα θα χουν τελειώσει μια ξεχωριστή εμπειρία από την παραμονή τους στην πόλη μας. Την εμπειρία της ζεστής ανθρώπινης επαφής, τη φιλία και την αδελφοσύνη που κάνει τους λαούς να αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια που τη συνδέουν δεσμοί σεβασμού και εκτίμησης.

Αυτά τα συναισθήματα υποστηρίζει με τον πιο υγιή τρόπο ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός γι αυτό και το Ρέθυμνο ανταποκρίνεται με τόση θέρμη στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για διοργανώσεις τέτοιου περιεχομένου. Εύχομαι οι συμπολίτες και επισκέπτες να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και να την υποστηρίξουν με την παρουσία και συμμετοχή τους».

O Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του ΔΑΟΡ κ. Μανώλης Αναγνωστάκης σε δήλωση του για την σπουδαία αυτή διοργάνωση τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Ρέθυμνο φέρνει εις πέρας με επιτυχία αθλητικά συμβάντα μεγάλου βεληνεκούς: «Το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ρέθυμνο 2009» αποτελεί μια νέα πρόκληση για το Δήμο μας, που έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να διοργανώσει άρτια αθλητικά συμβάντα. Ο ΔΑΟΡ τόλμησε και φέτος, αναλαμβάνοντας μια πρωτοπόρα διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα του πνευματικού αυτού αθλήματος. Οι σπουδαίες αυτές σκακιστικές προσωπικότητες θα φιλοξενηθούν στο Ρέθυμνο και θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες.

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ελεύθερη, χωρίς περιορισμούς και με τον τρόπο αυτό καλούμε τους δημότες μας αλλά και τους φίλους μας που θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια του τουρνουά να δηλώσουν συμμετοχή και να απολαύσουν την πνευματική δοκιμασία. Το Ρέθυμνο είναι η πόλη του πνεύματος, είναι η πόλη της φιλοξενίας και θα φροντίσουμε να το δείξουμε για άλλη μια φορά στους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουμε.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης για την άψογη συνεργασία που έχουμε, όσον αφορά την υποστήριξη αυτού του σπουδαίου τουρνουά».


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία