Εγκαίνια στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στον Αθερνόλακκο

Εκτύπωση

Εγκαίνια στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στον Αθερνόλακκο.


Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Κρήτης χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τον ατμοηλεκτρικό σταθμό του Αθερινόλακκου και του Αιολικού Πάρκου Ξηρολίμνης, στο νομό Λασιθίου, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 3 Απριλίου.


Με το έργο αυτό, είπε ο υπουργός, η Κρήτη θωρακίζεται ενεργειακά, ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας, βοηθά την περαιτέρω ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στη συνδρομή των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και την προκατόχων του κ. Σιούφα και Κ. Φώλια, καθώς όπως είπε, "τα έργα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται προετοιμασία, σχέδιο και επιμονή".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενέργειας και της κάλυψης της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα καίριας σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε ότι η κυβέρνηση, "έχει θέσει την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας στην κορυφή της ατζέντας της". Υλοποιούμε, ανέφερε, μια στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους, όπως η διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων της ενέργειας, η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και η ανάπτυξη των τεχνολογιών εκείνων που έχουν να κάνουν με την "πράσινη" ενέργεια».

Ο υπουργός, επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση προωθεί την κατασκευή μεγάλων διακρατικών αγωγών ενέργειας, όπως είναι ο ITGI (Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία), ο Ελληνοβουλγαρικός αγωγός διπλής ροής Κομοτηνή-Χάσκοβο και ο αγωγός South Stream, στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και o πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

"Γι αυτό και επεκτείνουμε τη χρήση του φυσικού αερίου, τόνισε και πρόσθεσε ότι σε λίγα χρόνια, το φυσικό αέριο θα έχει φτάσει και στην Κρήτη, είτε με χρήση υγροποιημένου είτε με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου. Προβλέπεται, ήδη, ότι ο βασικός σχεδιασμός του έργου θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2009", τόνισε ο υπουργός.« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία