Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Ρέθυμνο

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και αρκετοί πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο. Σημείο αναφοράς φέτος, της μεγαλύτερης απεργίας για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αποτέλεσε ο απεργός πείνας Θεοδόσης Γαλεράκης ο οποίος υπομονετικά διεκδικεί κι αυτός με τον δικό του τρόπο το δικαίωμά του σε μια αξιοπρεπή εργασία. Συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Εργατικό Κέντρο αποφάσισαν να οδηγήσουν την πορεία τους στο Δημαρχείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκειμένου να δείξουν τη συμπαράστασή τους στον απεργό.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που φαίνεται να ισοπεδώνουν, την αξιοπρεπή εργασία του οχτάωρου, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό, όλα όσα με αίμα και αγώνα διεκδικήθηκαν παγκοσμίως, μπήκαν στο στόχαστρο των συνδικαλιστών που κατέβηκαν στο δρόμο για να γιορτάσουν και να διεκδικήσουν.

«Ένας νέος αγώνας ξεκινάει από σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Νικολιδάκης, προκειμένου να μην χαθούν αυτά που οι προγενέστεροι παρέδωσαν στους μεταγενέστερους από τις σημερινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στο Εργατικό Κέντρο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς παρευρέθηκε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο οποίος έκανε λόγο για την «¨οικονομική και κοινωνική κατάρρευση του Κράτους» που απαιτεί τον αγώνα όλων.

Ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε και στην απόκλιση που παρουσιάζουν οι μισθοί των εργαζομένων των χωρών της Ε.Ε με τους μισθούς των εργαζομένων στην Ελλάδα προβάλλοντας έτσι έναν ακόμη λόγο για κινητοποίηση.      

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία