ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ποιοί ευθύνονται για το θάνατο της νεαρής εγκύου στο Βενιζέλειο;

Εκτύπωση

Ποιοί ευθύνονται για το θάνατο της νεαρής εγκύου στο Βενιζέλειο;

Ο τραγικός θάνατος μιας 33χρονης γυναίκας που βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και του εμβρύου της, μέσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, προκαλεί ερωτηματικά για παραλείψεις και αμέλειες από πλευράς γιατρών και διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μαιευτική κλινική του Βενιζέλειου στη μία περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, εξ? αιτίας πόνου στην κοιλιά και στο στήθος. Η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και εισήχθη για νοσηλεία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τη γυναίκα παρακολουθούσαν ειδικευόμενοι γιατροί που βρίσκονταν σε εφημερία ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί εάν ο Αναπληρωτής Διευθυντής που βρισκόταν κι εκείνος σε ενεργή εφημερία εκείνο το βράδυ, ήταν στο νοσοκομείο ώστε να εξετάσει τη γυναίκα και να αναλάβει την ευθύνη του περιστατικού.

Παρ? όλα αυτά κατά τις οκτώ το πρωί η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε ραγδαία και μετά από δύο ώρες περίπου κατέληξε μαζί με το παιδί που κυοφορούσε.

Ωστόσο η ιατροδικαστική έρευνα που διενεργήθηκε από τον Καθηγητή κ. Μανόλη Μιχαλοδημητράκη και τον Προϊστάμενο της Κρατικής Ιατροδικαστικής κ. Αντώνη Παπαδομανολάκη, διαπιστώθηκε ως αιτία θανάτου η κατακλυσμιαία εσωτερική αιμοραγία λόγω ρήξης της μήτρας.

Οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι μητέρα και έμβρυο, πέθαναν αβοήθητοι και καταλογίζουν ευθύνες, σε γιατρούς και διοικητικούς, για ολιγωρία και λάθος διάγνωση. Παράλληλα υπέβαλλαν και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μέσα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί αναμένεται να προκύψουν απαντήσεις για τα ερωτήματα και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην υπόθεση του διπλού θανάτου και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιους αναλογούν.

Αξίζει τέλος να διευκρινιστεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια η θέση του Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου παραμένει κενή παρά το ότι έχει προκηρυχθεί και έχουν κατατεθεί και οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων.

Ε.Δ.

   

      


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία