Κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκτύπωση

Κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. για την Εργατική Πρωτομαγιά

Την 1η του Μάη η Γ.Σ.Ε.Ε. καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου, στο Εργατικό Κέντρο στις δέκα το πρωί προκειμένου να τιμήσουν τα 123 χρόνια του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και όλους τους αγωνιστές και νεκρούς της Εργατικής Τάξης. Τους καλούν επίσης να τιμήσουν την κορυφαία αυτή μέρα που είναι μέρα Ειρήνης, Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέρα Ενότητας και Πάλης των εργαζομένων όλου του κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για Ειρήνη, Δημοκρατία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Καταδικάζει δε, τη συνεχιζόμενη κατοχή των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΙΡΑΚ και ζητάει τον άμεσο τερματισμό της. Επίσης καταγγέλλει την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, γιατί εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εργατικό και λαϊκό εισόδημα ενισχύοντας παράλληλα τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Τέλος η Γ.Σ.Ε.Ε. τονίζει ότι όλοι έχουν χρέος, με τη μαζική συμμετοχή τους, να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση ώστε να διεκδικήσουν αγωνιστικά, να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες απολύσεις και διαθεσιμότητες, να ενισχυθεί η εργασία και η απασχόληση με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα.
Επίσης να διεκδικήσουν διπλασιασμό της αποζημίωσης απόλυσης και το επίδομα ανεργίας να φτάσει στο 80% του μισθού, την αύξηση των Δημοσίων επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας, την αύξηση των κονδυλίων των στεγαστικών προγραμμάτων της εργατικής κατοικίας και των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας. Ακόμη να διεκδικήσουν την ενίσχυση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, την αυστηρή εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. και της Εργατικής Νομοθεσίας, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, τη μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά και στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, το πάγωμα ή και τημείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών κοινής ωφέλειας και τέλος τη στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.  
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία