Οι τελευταίες εξελίξεις για το οικόπεδο του Νοσοκομείου δια στόματος Λαμπρόπουλου

Εκτύπωση

Οι τελευταίες εξελίξεις για το οικόπεδο του Νοσοκομείου δια στόματος Λαμπρόπουλου

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα των οικοπέδων για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Λαμπρόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Ο κ. Λαμπρόπουλος μιλώντας στη «Ρ.Α.» είπε ότι ενώ εξέτασε και τις άλλες δύο περιπτώσεις των προτεινόμενων εκτάσεων, αυτών του Δήμου Αρκαδίου και του Δήμου Νικηφόρου Φωκά, διαπίστωσε ότι χωροταξικά, για τη θέση δηλαδή στην οποία πρέπει θα πρέπει να βρίσκεται το νοσοκομείο της πόλης, καταλληλότερο εκ των τριών υπαρχόντων εκτάσεων, είναι το οικόπεδο που παραχωρεί ο Δήμος Ρεθύμνου στη θέση Σωματά.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Μας τόνισε όμως, για μια ακόμη φορά, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουν να εξετάζονται όλες οι υπάρχουσες αλλά και οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις εκτάσεων προκειμένου να καταλήξουν στην πλέον κατάλληλη.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαμπρόπουλο, αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί σχετικά με το οικόπεδο του Σωματά είναι για το αν πρόκειται να υπάρξει κάποιο ιδιοκτησιακό εμπόδιο, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης σε προηγούμενη συνάντησή μας, είχε φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει δεν θα ανακόψει σε καμία περίπτωση την ανέγερση του νοσοκομείου σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι θα γίνει στη συγκεκριμένη έκταση.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ σύντομα θα περιμένουμε και άλλες εξελίξεις σχετικά με την τελική απόφαση, για το καταλληλότερο οικόπεδο, για τις οποίες και θα μας ενημερώσει.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λαμπρόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε αντίθεση με αυτά που ακούστηκαν τελευταίως για την εν γένει πορεία του σχεδιασμού και φάνηκε να θεωρεί ότι όλα βρίσκονται σε καλό δρόμο όσων αφορά το χρονοδιάγραμμα όπου εμπεριέχεται και η τελική απόφαση επιλογής οικοπέδου.


    


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία