30ο Rally Κρήτης SEAT Βελμάρ

Εκτύπωση

30ο Rally Κρήτης SEAT Βελμάρ: Νικητές οι Παπαδοκωσταντάκης - Κλαριδόπουλος

 

Με δυνατές μάχες και όμορφα περάσματα, παρά τις λίγες συμμετοχές, με την παρουσία πλήθους θεατών στα βουνά και την πρωτιά να ξεκαθαρίζει στην τελευταία ειδική, πραγματοποιήθηκε το 30ο Rally Κρήτης SEAT Βελμάρ, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτωβρίου.

Στον αγώνα, που ήταν ο 5ος της χρονιάς για το έπαθλο οδηγών - συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, είχαν δηλώσει συμμετοχή 24 πληρώματα, εκκίνησαν 21 και ύστερα από εφτά σκληρές ειδικές διαδρομές, αφού ακυρώθηκε μία, κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 13.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η «μονομαχία» στην κορυφή, με τους Γιάννη Παπαδοκωσταντάκη - Σταύρο Κλαριδόπουλο με Mitsubishi Carisma να κερδίζουν τις 4 από τις 7 ειδικές του αγώνα και τους Γιάννη Νικολιδάκη - Μάνο Πετούση με Peugeot 106 Rally να κερδίζουν τις υπόλοιπες 3, ενώ η πρώτη θέση άλλαξε τέσσερις φορές χέρια! Τα δύο πληρώματα έφτασαν στην τελευταία ειδική, στο Λιμάνι Ηρακλείου, με τους Νικολιδάκη - Πετούση να έχουν ένα προβάδισμα μόλις δύο δευτερολέπτων, όμως ο ανοιχτός σχεδιασμός της διαδρομής ευνόησε περισσότερο τους Παπαδοκωσταντάκη - Κλαριδόπουλο, που κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά και να στεφθούν νικητές του αγώνα.

Στην 3η θέση τερμάτισαν οι Άγγελος Σφίγγας ? Γιάννης Λιοδάκης με Peugeot 106 Rallye, 4οι ήταν οι Στέλιος Μιχαηλάκης - Νίκος Λιγοψυχάκης με Subaru Imreza που στις δύο τελευταίες ειδικές ταλαιπωρήθηκαν από πρόβλημα στη μετάδοση και στην 5η θέση βρέθηκαν οι νικητές της Α5 Λευτέρης Καρδαμάκης - Λευτέρης Σαρρής με Toyota Yaris.

Οι πολύ θεαματικοί Παναγιώτης Κτιστάκης - Μιχάλης Θραψανιωτάκης με Ford Escort MK2 ήταν νικητές στην ομάδα Ε και 6οι στη γενική, ενώ στην 7η θέση βρέθηκαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης - Βασίλης Ζορμπάς με Nissan Note πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και χρόνους, παρόλο που συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού.

Πίσω τους βρέθηκαν οι 2οι της Α6 Βαγγέλης Παρθενιάδης - Γιώργος Σταυρουλάκης με Citroen Saxo, ακολούθησαν οι Μιχάλης Πουλάκης - Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris και τη δεκάδα έκλεισαν οι Γιώργος Δήμου - Γιάννης Κουγιουμιτζάκης με Nissan Micra.

Άξια αναφοράς και η εμφάνιση των Μανόλη Μηλάκη - Γκούφα Βασίλη με VW Golf3 Kit Car, που πραγματοποίησαν καλούς χρόνους σε όλες τις ειδικές εκτός από την 4η, που αντιμετώπισαν πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα και αναγκάστηκαν να την περάσουν πολύ αργά, με αποτέλεσμα να βρεθούν πολύ πίσω στην κατάταξη.

Από τις αξιόλογες εγκαταλείψεις ήταν αυτή των Αντρέα Περάκη - Κώστα Κουρουγκιαούρη με Peugeot 206 στην προτελευταία ειδική από ημιαξόνιο, ενώ ήταν 5οι στην κατάταξη. Οι Γιώργος Περουλάκης - Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic εγκατέλειψαν στη 2η ειδική από μηχανικό πρόβλημα, ενώ στην ίδια ειδική από μία σπασμένη βάση εγκατέλειψαν οι Μανόλης Κυριανιτάκης - Γιώργος Χριστοδουλάκης με VW Golf 2. Οι Γιώργος Ιωαννίδης - Δημήτρης Βιτσαξάκης με Citroen AX εγκατέλειψαν στο τέλος της 1ης ειδικής από μηχανικό πρόβλημα. Οι Νίκος Κακεπάκης - Μιχάλης Συγγελάκης με Citroen Saxo έμειναν χωρίς απομόνωση στην αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να ξεκινούν στις αφετηρίες των ειδικών με μίζα! Η ατυχία τους όμως δεν σταμάτησε εκεί, έμειναν λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής από άλλο μηχανικό πρόβλημα χωρίς να καταφέρουν να δουν την καρό σημαία.

Επόμενος αγώνας για το έπαθλο οδηγών - συνοδηγών Κρήτης, στις 9 Νοεμβρίου, Rally Sprint στη διαδρομή Μεγάλα Χωράφια - Μαλάξα, με διοργάνωση από την Α. Λ. Α. Χανίων.

 

 

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

 1. Κέρδισαν τις 4 από τις 7 ειδικές και στο φινάλε αναδείχτηκαν οι νικητές του αγώνα, οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης ? Σταύρος Κλαριδόπουλος.
 2. Για μια ? ανάσα 2οι στη γενική οι Γιάννης Νικολιδάκης ? Μάνος Πετούσης.
 3. Οι Άγγελος Σφίγγας ? Γιάννης Λιοδάκης 3οι στην κατάταξη.
 4. 4οι στην κατάταξη οι Στέλιος Μιχαηλάκης ? Νίκος Λιγοψυχάκης, που στις τελευταίες ειδικές αντιμετώπισαν πρόβλημα στη μετάδοση.
 5. Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από τους Λευτέρη Καρδαμάκη ? Λευτέρη Σαρρή που ήταν 5οι στην κατάταξη και 1οι στην Α5.
 6. Στην 6η θέση βρέθηκαν οι Παναγιώτης Κτιστάκης ? Μιχάλης Θραψανιωτάκης ενώ ήταν και 1οι στην Ε?.
 7. Εκτός συναγωνισμού συμμετείχαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης ? Βασίλης Ζορμπάς, παρόλα αυτά πέτυχαν καλούς χρόνους και βρέθηκαν στην 7η θέση.
 8. 8οι στην κατάταξη και 2οι στην Α6 οι Βαγγέλης Παρθενιάδης ? Γιώργος Σταυρουλάκης.
 9. Οι Μιχάλης Πουλάκης ? Βαγγέλης Προβιδάκης 9οι στην κατάταξη και 2οι στην Α5.
 10. Καλούς χρόνους, πέτυχαν οι Μανόλης Μηλάκης ? Βασίλης Γκούφας, όμως ένα πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα στην 4η ειδική τους έριξε χαμηλά στην κατάταξη.
 11. Το βάθρο των νικητών.

« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία