ΠΕΝΤΕ δεδομένα, ΠΕΝΤΕ ερωτήματα και ΠΕΝΤΕ προτάσεις για την ΑΓΟΡΑ με αγωνία.

Εκτύπωση

ΠΕΝΤΕ δεδομένα, ΠΕΝΤΕ ερωτήματα και
ΠΕΝΤΕ προτάσεις από την ΑΓΟΡΑ με αγωνία

Οι γιορτές τελείωσαν, τα έργα κουτσά στραβά τελειώνουν, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφασίζονται και συζητιούνται στις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές και ενίοτε με «δικούς» μας ή φίλους και γνωστούς μας στον Δήμο ή στο Λιμενικό Ταμείο.

Αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί να γίνεται δυστυχώς οργανωμένος, θεσμοθετημένος διάλογος με προτάσεις και αντιπροτάσεις φορέων και συλλόγων για θέματα όπως:
οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - η λειτουργία της αγοράς - στάσιμο εμπόριο - παρεμπόριο κ.α.

Η διαμαρτυρία, έγγραφη ή προφορική, είναι το ελάχιστο...

ΠΕΝΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :

 1. Μείωση της αγοραστικής δύναμης-ζήτησης στην αγορά.
 2. Υψηλό λειτουργικό κόστος στα καταστήματα του Ρεθύμνου, ιδιαίτερα στο Ιστορικό κέντρο (ενοικίαση, αέρας, κόστος επισκευής και κατασκευής... κ.α.)
 3. Εποχούμενη συμπεριφορά με αρκετά ιδιωτικά μηχανοκίνητα (αυτοκίνητα, αγροτικά, τζιπ, μηχανές, μηχανάκια).
 4. Εποχούμενη προσέλευση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επισκεπτών μας αλλοδαπών ή μη, αλλά και επισκεπτών μας από γειτονικές πόλεις της Κρήτης.
 5. Η χρήση δίτροχων οχημάτων στο Ρέθυμνο (μηχανές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα) βοηθούν τα μέγιστα στην λειτουργία της πόλης μας.

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

 1. ΓΙΑΤΙ έχουμε απαγόρευση συγχρόνως της στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη σε αυτοκίνητα, μηχανάκια χωρίς κανένα σημείο στάσης ή ολιγόλεπτης στάθμευσης;
 2. ΓΙΑΤΙ η παραλιακή ζώνη κλείνει νωρίς το απόγευμα ενώ η αγορά είναι ανοικτή;
 3. ΓΙΑΤΙ το λιμάνι ως χώρος στάθμευσης κλείνει όταν τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά;
 4. ΓΙΑΤΙ για τον χώρο στάθμευσης στην μαρίνα δεν προβλέπεται και τα απογεύματα δωρεάν χώρος, όπως και γιατί το πρωί μόνο η πρώτη μισή ώρα να είναι δωρεάν; Πού προλαβαίνεις να πας; Τι προλαβαίνεις να πάρεις; Τι προλαβαίνεις να κάνεις;
 5. ΓΙΑΤΙ δεν λειτουργούμε συντονισμένα για το πώς θέλουμε να λειτουργεί η πόλη μας, ποιος συντονίζει, με ποιο σχέδιο και με ποιες αποφάσεις δεσμεύονται, ο Δήμος Ρεθύμνης, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο και η Τροχαία Ρεθύμνου.

Οι συνάδελφοι μου προτείνουν...
ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

 1. Στην παραλιακή ζώνη υπάρχουν τώρα Τρεις διελεύσεις πεζών: το νέο πεζοδρόμιο από δεξιά όπως πάμε στο λιμάνι, ο διάδρομος μεταξύ καταστημάτων και στεγάστρων, όπως και ο διάδρομος μεταξύ των στεγάστρων και τις νησίδες. Τρία πεζοδρόμια που χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να γίνουν με Ευρωπαϊκά ή μη προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Αυτά λοιπόν είναι αρκετά και επαρκούν για την διέλευση των πεζών τις απογευματινές ώρες. Προτείνουμε λοιπόν να κλείνει η παραλία με το κλείσιμο της αγοράς.
 2. Το λιμάνι να παραμείνει ανοικτό για στάθμευση για τον ίδιο λόγο μέχρι την ίδια ώρα τουλάχιστον.
 3. Στην μαρίνα να προβλέπεται δωρεάν χώρος στάθμευσης και τα απογεύματα ΤΡΙΤΗΣ - ΠΕΜΠΤΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ που η αγορά είναι ανοικτή, όπως και το πρωί.
 4. Το δωρεάν μισάωρο στο παρκινγκ της μαρίνας να διευρυνθεί σε μια ώρα τουλάχιστον. (σε μισή ώρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις καμία αγορά)
 5. Να δημιουργηθούν και να προβλεφτούν θέσεις στάθμευσης για τα μηχανάκια στο παραλιακό μέτωπο όπως και χώροι ολιγόλεπτης στάσης.
   

Αυτά ως ελάχιστη πράξη σεβασμού στους καταναλωτές του Ρεθύμνου, στους εργαζόμενους στα καταστήματα και στους συναδέλφους μου καταστηματάρχες που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης

Υ. Γ.   Επειδή το παρκινγκ των 4ων Μαρτύρων με όποιο τρόπο και να γίνει χρειάζεται αρκετά χρόνια εμείς θα θέλαμε ακόμα και ενόψει της τουριστικής περιόδου να έχουμε ενημέρωση για το σχέδιο που έχει ο Δήμος για την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης και της αγοράς σ όλη την πόλη από τα Περιβόλια μέχρι τον Κουμπέ και από τον Μασταμπά μέχρι το Λιμάνι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία