ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το Λύκειο Μοιρών εγκαινίασε η κ. Σχοιναράκη.

Εκτύπωση

Το Λύκειο Μοιρών εγκαινίασε η κ. Σχοιναράκη

Το Λύκειο Μοιρών εγκαινίασε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Το σχολείο δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ).

Στα εγκαίνια του λυκείου παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Μοιρών κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Αλεξανδράκης, η εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής κ. Ιουλία Τριανταφυλλίδου, υπηρεσιακοί παράγοντες από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηρακλείου, σχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Εγκαινιάσαμε σήμερα το Λύκειο Μοιρών, μια εκπαιδευτική μονάδα υπερσύγχρονη, μέσα στην οποία θα μπορεί να αναπτύσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία από μαθητές και εκπαιδευτικούς με το καλύτερο τρόπο. Φαίνεται καθαρά ότι όταν υπάρχει συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και βεβαίως της Αυτοδιοίκησης, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Είναι ένα έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ), δηλαδή από κοινοτικά προγράμματα. Και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά, γιατί διαφορετικά, το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, δηλαδή οι εθνικοί πόροι έχουν μειωθεί στο ένα πέμπτο (1/5) και λιγότερο ακόμα των χρηματοδοτήσεων που είχαμε πριν από πέντε χρόνια.

Για να δώσω ένα παράδειγμα ενάμισι εκατομμύριο περίπου ευρώ (1.500.000) παίρνουμε ετησίως από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, από τους εθνικούς πόρους σήμερα, όταν μέχρι το 2004 ο μέσος όρος χρηματοδοτήσεων ήταν εννέα εκατομμύρια ευρώ ετησίως (9.000.000 ετησίως).
Είναι κατανοητό ότι όταν έχεις διαμορφώσει ένα πενταετές πρόγραμμα για τη σχολική στέγη, ύψους διακοσίων περίπου εκατομμυρίων ευρώ (200.000.000 περίπου), είναι αδύνατο να μπορέσεις να το υλοποιήσεις με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.
Εδώ χρειάζεται βοήθεια και ευτυχώς που υπάρχει η βοήθεια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Δυστυχώς, όπως με ενημερώνουν και το ΕΠΕΑΕΚ για το Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δεν θα υπάρχει για τη Σχολική Στέγη. Καταλαβαίνετε λοιπόν το σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε.
Αυτό για μένα πρέπει να αλλάξει, να το δει η Κεντρική Επιτροπή ξανά, γιατί η περιφέρεια της περιφέρειας εδώ στην Κρήτη έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας.

Το Λύκειο Μοιρών έχει έκταση περίπου δυόμιση χιλιάδες τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου (2.500τ.μ.), κόστισε τριάμισι εκατομμύρια ευρώ (3.500.000), έχει διαμορφωμένους χώρους για χημείο, για βιβλιοθήκη, για διάφορες άλλες δραστηριότητες, πολλαπλών χρήσεων και βεβαίως η αυλή του είναι διαμορφωμένη για αθλητικές δραστηριότητες: βόλεϊ, μπάσκετ, και άλλες. Απομένει να διαμορφωθεί εδώ ένας χώρος για γυμναστήριο, γιατί οφείλουμε οι σύγχρονες μονάδες να έχουν και τέτοιους χώρους για τέτοιες δραστηριότητες».


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία