Της Μοδός... οι βόμβες! Τηλεφώνηματα/φάρσα σε ΕΛΥΡΟΣ & ΚΡΗΤΗ Ι

Εκτύπωση

Της Μοδός ...
οι Βόμβες!

Τηλεφώνηματα - φάρσα για βόμβα σε "ΕΛΥΡΟΣ" & "ΚΡΗΤΗ Ι"

Πριν 3 περίπου εβδομάδες καθυστέρησε η αναχώρηση του Βιτζέντσος Κορνάρος της ΛΑΝΕ (θυγατρικής της ΑΝΕΚ) στο Ρέθυμνο από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που όπως αποδείχτηκε τελικώς ήταν φάρσα. Εντούτοις όμως ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες για πάνω από μια ώρα.


του Βασίλη
Κασιμάτη
Στις 28/4/2009 το βράδυ στις 20.50, άγνωστοι τηλεφώνησαν για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ και πάλι της ΑΝΕΚ, στη Σούδα.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών και έδωσε εντολή για άμεση εκκένωση του πλοίου.
Στο τόπο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής του Λιμενικού και η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης βομβών.

Τελικώς περί ώρας 22.30 και με δύωρη περίπου καθυστέρηση ξεκίνησε η επανεπιβίβαση και τελικώς το συμβάν είχε αίσιο τέλος.
Από όσον μας ενημέρωσαν όμως και από το Ηράκλειο τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στο άλλο πλοίο της ΑΝΕΚ, το ΚΡΗΤΗ I. Τηλεφώνημα φάρσα και εκεί, κινητοποίηση των αρχών και εντέλει καθυστερημένη αναχώρηση κατά επίσης μιάμιση ώρα.

Η πρακτική όμως αυτή πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε επόμενη σύσκεψη του ΥΕΝ μιας και το φαινόμενο με τα τηλεφωνήματα / φάρσες, τείνει να γίνει μόδα τελευταίως και θύματα όπως πάντα σε αυτές τις ιστορίες είναι οι ίδιοι οι επιβάτες και οι οικογένειές τους μιας η ανησυχία κάθε φορά για πολλούς φθάνει στα κόκκινα προς τέρψιν των αρρωστημένων μυαλών που κατασκευάζουν αυτά τα ευφάνταστα σενάρια.

Σε αυτό που θα πρέπει επίσης να στρέψουν το βλέμα τους οι αρμόδιοι φορείς είναι η συσχέτιση αυτών των γεγονότων με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Κρητική ναυτιλιακή αγορά.
Πολλοί οι "Παίχτες" πλέον και η προσπάθειες δυσφήμισης φαντάζουν τώρα, περισσότερο από ποτέ ορατές. Ο κοσμάκις όμως δε φταίει σε τίποτα και τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιμετωπισθούν καταλυτικά εν τη γενέση τους. 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία