ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το έργο της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Ν.Α.Η.

Εκτύπωση

Το έργο της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Ν.Α.Η.

Από τις 8 Ιουλίου του 2008 έχει ξεκινήσει η κινητή μονάδα μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου να επισκέπτεται όλους τους Δήμους του Νομού Ηρακλείου και να προσφέρει δωρεάν εξέταση μαστού σε όλες τις ενδιαφερόμενες. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αντινομάρχης Ηρακλείου κα. Ελένη Καγουδάκη ενώ η κινητή μονάδα συνεργάζεται με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου γίνονται οι γνωματεύσεις των μαστογραφιών. Η «Ρ.Α.» μίλησε με τη Γραμματέα του προγράμματος κινητής μονάδας την κ. Μαρία Κοκκίνη και ενημερώθηκε για τη σπουδαία προσφορά υγείας.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Η μονάδα κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στους Δήμους του Ηρακλείου, όπου και απευθύνεται κατά κύριο λόγο το πρόγραμμα, έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 1800 μαστογραφίες ενώ η προσέλευση των γυναικών ηλικίας περίπου από 40 έως 70 ετών, σύμφωνα με την κ. Κοκκίνη είναι μεγάλη καθώς προσφέρεται στις γυναίκες δωρεάν εξέταση για την οποία επιπλέον δεν χρειάζεται να περιμένουν στις λίστες αναμονής για την πραγματοποιήσουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός των περιπτώσεων που διαγνώστηκε καρκίνος μαστού από την μονάδα της Νομαρχίας, σε γυναίκες που σε άλλη περίπτωση δεν θα τον είχαν εντοπίσει.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί μάλιστα και από το Νομό Ρεθύμνου μέσω της Αντινομάρχη κας Γιάννας Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη αλλά και από διάφορους Δήμους του Νομού που θα ήθελαν η μονάδα να περάσει και από την περιοχή τους.

Σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα η κινητή μονάδα μαστογράφου συζητείται από τη συντονιστική του ομάδα η πιθανότητα μέσα στο καλοκαίρι να επισκεφτεί εκτάκτως και το Νομό Ρεθύμνου.

Επιπλέον, όπως μας είπε η κ. Κοκκίνη, μέχρι το τέλος του Μαϊου η μονάδα θα έχει τελειώσει των δεύτερο γύρω των επισκέψεών της στο Νομό του Ηρακλείου ενώ θα συνεχίσει το έργο της για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη.  




       


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία