Με την κ. Σχοιναράκη συναντήθηκε ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας.

Εκτύπωση

Με την κ. Σχοιναράκη συναντήθηκε ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας
Τη Νομάρχη Ηρακλείου  κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη επισκέφθηκε ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Ο κ. Μίχας βρέθηκε στη Νομαρχία Ηρακλείου στα πλαίσια επισκέψεων και συναντήσεων που πραγματοποιεί έπειτα από πρόσκληση των αγροτών και των αγροτικών φορέων της Κρήτης.

Η συζήτηση μεταξύ των δυο Νομαρχών επικεντρώθηκε τόσο στο θέμα των αγροτών της Κρήτης, όσο και στην επικείμενη κινητοποίηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας στις 29 Απριλίου, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εσόδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Συζητήθηκε επίσης η χθεσινή καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις σε  κτηνιάτρους στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα σφαγεία της χώρας.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της ανέφερε: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο το συνάδελφό μου και ταυτόχρονα φίλο, κ. Γιάννη Μίχα. Στήριξε τον αγώνα των αγροτών μας αρχές του Φλεβάρη στον Πειραιά και οι αγρότες της Κρήτης θέλουν να δώσουν τη δική τους απάντηση στο Γιάννη με αυτήν την πρόσκλησή του στην Κρήτη. Παράλληλα, έχουμε την ερχόμενη Τετάρτη την  κινητοποίηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στην  αυτοδιοίκηση και τον  πολίτη της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, χρησιμοποιώντας την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» να μοιράσει τον κόσμο. Αποκόπτει από την αυτοδιοίκηση ένα σημαντικό πόρο που αξιοποιούσαν οι αιρετοί σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, σε δράσεις πολιτισμού, σε δράσεις αναβάθμισης υποδομών. Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το οδικό δίκτυο στο Νομό Ηρακλείου, όπου ανεβάσαμε κατά 300% τις δημοπρατήσεις έργων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, αλλά και το Πρόγραμμα «Ροδαυγή» για τα Άτομα με Αναπηρία, είναι ένα πρόγραμμα που θα σταματήσει, όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, δράσεις πολιτισμού που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους πολίτες όλου του Νομού.

Η κυβέρνηση βάζει απέναντι μας τους πολίτες που θέλουν να αγοράσουν ένα φθηνό αυτοκίνητο, ενώ μπορούσε με άλλες πολιτικές να δώσει απάντηση σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εξάλλου, είδαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε σε σχέση με τις τράπεζες και τα 28 δις που έδωσε σε αυτές χωρίς καλά - καλά μια ερώτηση.

Το τελευταίο θέμα που συζητήσαμε σχετίζεται με τους κτηνιάτρους και την καταδίκη της χώρας μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό που αντιμετωπίζουμε κι εμείς εδώ στο Ηράκλειο, καθώς υπάρχουν τέσσερα σφαγεία για τα οποία δεν έχουμε να διαθέσουμε κτηνιάτρους και προσπαθούμε, αξιοποιώντας το φιλότιμο των εργαζομένων μας, να απαντήσουμε στις απαιτήσεις για τη λειτουργία τους, ιδιαίτερα μάλιστα τις δύσκολες μέρες, που είναι οι μέρες των γιορτών. Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, είχαμε ανθρώπους που δούλευαν στα σφαγεία ακόμα και 18 ώρες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απέναντι στους κτηνοτρόφους και βεβαίως απέναντι στους καταναλωτές».


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία