Στη Νομαρχία ο Σύλλογος Αλιέων του Νομού.

Εκτύπωση

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι των αλιέων του Νομού για να τον ενημερώσουν για θέματα του κλάδου τους.

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν η Αντινομάρχης κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Άννα Ζαχαριουδάκη - Ραπτάκη, οι αλιείς ενημέρωσαν τον κ. Παπαδάκη για την καταστροφή, που υφίστανται τα δίχτυα τους από τις φώκιες και τα δελφίνια της περιοχής και ζήτησαν να παρέμβει η Νομαρχία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωσή τους από ειδικό πρόγραμμα που υπάρχει. Επιπλέον, ο Σύλλογος Αλιέων, επισήμανε ότι μέσα στο Μάιο προτίθεται συνεργασία με εξειδικευμένο φορέα να προχωρήσει σε μετρήσεις της υπερτροφίας και ορισμού των ορίων της Ποσειδωνίας και της Τραγάνας στον κόλπο της Ρεθύμνης και ζήτησε την οικονομική ενίσχυση της Νομαρχίας για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι η Νομαρχία θα προωθήσει άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημα των αλιέων για την αποζημίωση τους (δίχτυα)μέσω του ειδικού προγράμματος, ενώ σχετικά με τις μετρήσεις ρύπανσης στον κόλπο της Ρεθύμνης συμπλήρωσε ότι η Νομαρχία θα συνδράμει την πρωτοβουλία του Συλλόγου, συνάπτοντας προγραμματική σύμβαση με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για το σκοπό αυτό.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία