Κωλυσιεργία του οικοπέδου για το Νοσοκομείο; ΔΕΠΑΝΟΜ & Δήμαρχος ξεκαθαρίζουν το θέμα στη Ρ.Α.

Εκτύπωση

 Κωλυσιεργεία του οικοπέδου για το Νοσοκομείο; ΔΕΠΑΝΟΜ & Δήμαρχος ξεκαθαρίζουν το θέμα στη Ρ.Α.
o Κος Λαμπρόπουλος εν μέσω των 2 Βουλευτών
Ρεθύμνου. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του στο
οικόπεδο που προσέφερε ο Δήμος Ρεθύμνου.


25/04/09

Σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσουμε το "γκρίζο" τοπίο βάσει συγκεκριμένων στοιχείων που βλέπουν τη δημοσιότητα τελευταίως και δυναμιτίζουν μια αρνητική πόλωση σχετικά με την ανεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Λαμπρόπουλο, προκειμένου να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Ζητήσαμε αρχικά από τον κ. Λαμπρόπουλο να μας απαντήσει σχετικά με τις δύο άλλες προτάσεις για προτεινόμενες εκτάσεις από το Δήμο Νικηφόρου Φωκά και από το Δήμο Αρκαδίου, που έχει ακουστεί ότι τα τοπογραφικά τους εξετάζονται από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
 

Γράφει η Ελπίδα Δημακοπούλου
Ρεπορτάζ: Βασίλης Κασιμάτης

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο δεν έχουν εξεταστεί ακόμη οι περιπτώσεις, αν και ο ίδιος είχε στην μνήμη του μόνο την μια πρόταση, αυτή του Δήμου Νικηφόρου Φωκά.
Αρμόδιος για την παραλαβή αυτών των προτάσεων από ότι μας ενημέρωσε είναι ο κ. Δαλέντζας ο οποίος προφανώς θα έχει στα χέρια του και τη 2η πρόταση αυτή του Δήμου Αρκαδίου που σε κάθε περίπτωση όμως θα φτάσει στο γραφείο του Προέδρου την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, προς εξέταση.
Ήταν όμως ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει κάτι απαγορευτικό στο να εξεταστούν όλες οι προτεινόμενες εκτάσεις και όχι μόνο του Δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να βρεθεί η πλέον κατάλληλη έκταση για το νοσοκομείο. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην πολύ αξιόλογη αλλά και γενναιόδωρη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη να παραχωρήσει το συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα και υπολογίσιμη πρόταση δείχνοντας έτσι ότι το θετικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει ο Πρόεδρος κατά την επίσκεψη που είχε γίνει στην δημοτική έκταση, παραμένει.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, σχετικά με τις άλλες δύο προτάσεις οικοπέδων, "... είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, συνεπώς και αναμενόμενο, από τη στιγμή που ένας Δήμος κάνει μια τόσο σοβαρή και αξιόλογη πρόταση όπως ο Δήμος Ρεθύμνου κατέθεσε στην προκειμένη περίπτωση, στη συνέχεια και άλλοι όμοροι Δήμοι να προχωρούν ακολούθως σε αντίστοιχες προτάσεις επειδή παραδειγματίστηκαν από τον πρώτο. Το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα σημεία της Ελλάδας όπου χρόνια τώρα εξετάζουμε οικόπεδα για ιδίους σκοπούς".

Παράλληλα ο Δήμος Ρεθύμνου όπως μας είπε ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να κατατεθεί το τοπογραφικό της έκτασης στη ΔΕΠΑΝΟΜ και να γίνει η τελική αξιολόγηση, προχωρούν κανονικά, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το κυριότερο χωρίς καθυστέρηση όπως κάποιοι άφησαν να εννοηθεί. 

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να μας σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις της Βουλευτού της Ν.Δ. κ.Όλγας Κεφαλογιάννη. 
Ο κ. Μαρινάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι η κατηγορία της κωλυσιεργίας από πλευράς Δήμου για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ήταν εντελώς αβάσιμη.
Χαρακτήρισε δε επιεικώς άσκοπη τη προσπάθεια σπίλωσης του ζητήματος του Δημοτικού οικοπέδου Ρεθύμνου, από τη στιγμή που εμφανέστατα γίνεται για το γενικό καλό του Ρεθύμνου ενώ δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει τις  "τρικλοποδιές" - ως κινήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων!
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης είπε ότι από τις 10 Απριλίου που καταγράφηκε στο Πρωτόκολλο το τοπογραφικό έχουν περάσει 14 μόνο ημέρες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν αργίες του Πάσχα. Επομένως σύμφωνα με το Δήμαρχο, είναι αβάσιμο να μιλάει κανείς για καθυστερήσεις.
Αναφορικά στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τη φημολογία περί ιδιοκτησιακών προβλημάτων του εν λόγω οικοπέδου, ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχει ο Δήμος είναι ισχυρότατοι και αδιαμφησβήτητοι, αποκλείοντας κάθε περίπτωση σχετικού κωλύματος.

Πάντως όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, μέχρι την Τρίτη θα έχουν μελετηθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ τα τοπογραφικά και θα είναι σε θέση οι αρμόδιοι να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη και τοποθέτηση για το πιο οικόπεδο είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί.   
Σε ερώτηση που θέσαμε στο πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ για το κατά πόσον θα συνεχίσουν να δέχονται προτάσεις για άλλα παρεμφερή οικόπεδα που στη τελική μόνο καθυστέρηση αποφέρουν στον όλο σχεδιασμό, ο κ. Λαμπρόπουλος μας απάντησε ότι ο φάκελος σε πολύ λίγο διάστημα θα κλείσει αφού εξεταστούν οι τρέχουσες προτάσεις με σκοπό, όπως ξεκάθαρα μας είπε, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την υλοποίηση του σχεδίου.
Εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα κατ ευχήν και το Ρέθυμνο σύντομα να καμαρώνει για μια νέα νοσοκομειακή μονάδα, σύγχρονη, χωρίς το τραγέλαφο του παρελθόντος, χωρίς ποντίκια, και το κυριότερο χωρίς ... χρέη!

      


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία