Ενημερωτική σύσκεψη για την πορεία μελετών & έργων του ΒΟΑΚ στη Νομαρχία.

Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, η προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη για την ενημέρωση των αρχών και φορέων του Νομού από τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, κ. Αγαπάκη, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Υπηρεσίας του, σχετικά με την πορεία των μελετών, έργων και παρεμβάσεων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση του προϊσταμένου της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ οι μελέτες για τα τέσσερα τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης και αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το ΥΠΕΧΩΔΕ στις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Μετά τη λεπτομερή αναφορά σε όλα τα τμήματα έργων του ΒΟΑΚ, ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους από τις οποίες προκύπτει η ανάγκη στενής συνεργασίας της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ με τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας προκειμένου να προωθηθούν δυναμικά οι εγκρίσεις των μελετών, καθώς και η απαραίτητη ενημέρωση των φορέων και προετοιμασία για τις νέες χαράξεις, που αποτελεί ζητούμενο για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για τις μελέτες που αφορούν τα παρακάτω τμήματα:

  • Βρύσες - Κόμβος Ατσιποπούλου
  • Κόμβος Αμαρίου - Εσταυρωμένος Ρεθύμνου
  • Εσταυρωμένος - Πάνορμο Ρεθύμνου

Οι αναγνωριστικές μελέτες οδοποιίας για τα παραπάνω τμήματα έχουν υποβληθεί στην ΔΜΕΟ για έγκριση μαζί με τις προκαταρκτικές μελέτες και την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στην ΕΥΠΕ για τη διαδικασία της γνωμοδότησης.

Αποφασίστηκε επίσης να τεθούν σε διαβούλευση φορέων και υπηρεσιών του Νομού μας οι νέες χαράξεις που αναφέρονται στα οδικά τμήματα "Βρύσες - Επισκοπή" και "Αμάρι - Σταυρωμένος" προκειμένου να υπάρξει ενιαία άποψη για το θέμα αυτό.

Επιπροσθέτως ο Νομάρχης Ρεθύμνου επανέλαβε την πρόταση που προ μηνών κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Τσόκα, αναφορικά στην ανάγκη ευρείας συνάντησης όλων των αρχών της Κρήτης (Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι) προκειμένου να αναληφθεί κοινή δράση για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντινομάρχες κα Ζωή -Σιταρένιου - Μπριλλάκη και κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη, ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Κώστας Μαθιουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Μπαγιαρτάκης, η Επιτροπή Παρακολούθησης των έργων ΕΣΠΑ για το Νομό μας, που έχει συσταθεί από τον Νομάρχη Ρεθύμνου, το ΤΕΕ, η ΤΥΔΚ Ρεθύμνου, εκπρόσωποι αρμοδίων Υπηρεσιών κ.α.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία