Στάσιμο το έργο της επέκτασης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Σας διαβιβάζουμε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης στους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου  και αφορά την στασιμότητα στο έργο της επέκτασης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
τους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημ. Αβραμόπουλο
& Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου

ΘΕΜΑ: "Στάσιμο το έργο της επέκτασης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου"

Με τη με αριθμό 12234/12.1.09 ερώτησή μου με θέμα: «Επέκταση Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου», ζητούσα πληροφορίες για το τι προτίθεστε να πράξετε και με ποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να διατεθούν άμεσα οι πιστώσεις για την αποπεράτωση του κτιρίου επέκτασης του νοσοκομείου - του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Ρεθύμνου. 

Επ αυτής έλαβα τη με αριθμό 6622/4.2.09 απάντηση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του εργολάβου προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε ένα τρίμηνο, οπότε και θα επιτραπεί η μεταστέγαση τμημάτων του ιδρύματος. Οι οικονομικές εκκρεμότητες άρχισαν να διευθετούνται και οι εργασίες για την αποπεράτωση του κτιρίου συνεχίζονται κανονικά.»

Δυστυχώς σήμερα 4 μήνες μετά την αρχική μου ερώτηση, αναγκάζομαι να επανέλθω, διότι η επέκταση του νοσοκομείου δεν προχωρά, καθώς η εκταμίευση των συγκεκριμένων πιστώσεων ύψους 665.000 ευρώ είναι αδύνατη και ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου, εδώ και ένα μήνα.

Σας υπενθυμίζω ότι υπήρχαν δεσμεύσεις ότι η μονάδα αυτή επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2008. Η λειτουργία της μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2008, στη συνέχεια για το τέλος του 2008, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι σταμάτησαν οι εργασίες για δεύτερη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ερωτώνται οι κ.κ  Υπουργοί:
Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου η εκταμίευση των χρημάτωνγια την επέκταση Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, να είναι άμεσα διαθέσιμη και να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα που θα αποσυμφορήσει τη λειτουργία του υφιστάμενου κτηρίου;
 

Αθήνα, 24.04.09
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Ε. Λαμπίρης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία