Έξι σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διατροφικής αγωγής

Εκτύπωση

Έξι σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διατροφικής αγωγής 


 
Εκστρατεία διατροφικής παρέμβασης, μετατρέποντας έξι δημοτικά σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε κέντρα ενημέρωσης για 3 εβδομάδες, ξεκινά η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής με το τμήμα πρόληψης και προαγωγής υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. 

Το σχόλιο το δικό μας σαν "Ρεθεμνιώτικη Αγορά" είναι μακάρι, να παραδειγματιστούν και όλοι οι υπόλοιποι νομοί της Ελλάδας και κάνουν κάτι αντίστοιχο, μήπως και μειώσουμε το πολύ μεγάλο πλέον διατροφικό πρόβλημα,που κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της Παιδικής Παχυσαρκίας στον Παγκόσμιο χάρτη.

Τα δημοτικά λοιπόν σχολεία θα μετατραπούν σε ενημερωτικά κέντρα για θέματα διατροφής από τις 28 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2009, κατά τις πρωινές ώρες. Στόχος είναι η διάδοση της σωστής διατροφικής αγωγής για τη διατήρηση της καλής υγείας και της υψηλής απόδοσης των παιδιών του δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης αποτελεί μια προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών στη σωστή διατροφική συμπεριφορά με στόχο:

- να εισάγει τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους στην έννοια και στο σκοπό της σωστής διατροφής.

- να τους πληροφορήσει για τη διατροφική πυραμίδα και τις ομάδες τροφών

- να τους ενημερώσει για την ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσης των ομάδων τροφίμων

- να τους τονίσει τη σημασία της πρόσληψης των βιταμινών και των μετάλλων

- να εστιάσει στη σημαντικότητα της άσκησης στην υγεία αλλά και τη συμβολή της στην προαγωγή της υγείας συνδυαστικά με τις σωστές διατροφικές προτιμήσεις

- να βοηθήσει τα παιδιά στην κατανόηση μιας υποδειγματικής εικόνας σχολικής διατροφικής συμπεριφοράς.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία