Επίσκεψη στον "Σύλλογο Αγάπη"

Εκτύπωση

Επίσκεψη στον "Σύλλογο Αγάπη"

 

 

 

Σε προηγούμενο τεύχος της Ρ.Α. αναφερθήκαμε στο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΑΠΗΣ».


της Μόνικας Ζουγανέλη.

Με αφορμή την ετήσια εορτή που διοργανώθηκε από τους φορείς του συλλόγου, που παρακολουθήσαμε και εμείς και που είχε ως σκοπό την ενίσχυση του θελήσαμε να τους γνωρίσουμε και από κοντά .

Η επίσκεψή μας στον χώρο τους ήταν μια όμορφη εκδρομή σε έναν άλλο κόσμο. Το λέει και το όνομά του, με το που παρκάραμε το αυτοκίνητό μας στον προαύλιο χώρο, που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Ρεθύμνου στο σύλλογο, μας υποδέχτηκαν τα παιδιά κυριολεκτικά με... «ανοιχτές τις αγκάλες».
Αμέσως έτρεξαν να μας συστηθούν και να προβάλλουν ο καθένας τον εαυτό του με πολύ ευγένεια και καλοσύνη. Ήθελαν να μας εξυπηρετήσουν, να μας ξεναγήσουν, να μας  κάνουν να νιώσουμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Και έτσι νιώσαμε. Η ζεστασιά δεν κρυβόταν από τα μάτια τους από τα λόγια τους από τις κινήσεις τους αλλά και από την συγκίνηση που εξέφρασαν με την επίσκεψή μας εκείνο το πρωινό. Δεν θα σχολιάσω τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που σίγουρα έκαναν σωστά την εργασία τους. Δεν βρίσκονταν άλλωστε τυχαία σε αυτές τις θέσεις.

Για να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες αυτού του ιδιαίτερου χώρου πρέπει σίγουρα να το θέλεις. Και οι εκεί εργαζόμενοι σίγουρα το θέλουν. Η διευθύντρια του Συλλόγου κα Χρυσού Ιωάννα μας φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο. Και να μην έχεις την τάση για φιλανθρωπία μπαίνοντας σε αυτό το χώρο και γνωρίζοντας αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους όσο και να μην το έχεις σου γεννιούνται τέτοια συναισθήματα. Και μιας και αναφερόμαστε σε αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως στενοχωρήθηκα όταν είδα στοιβαγμένα σε ένα σημείο τα τετράδια και τις ευχετήριες κάρτες που αυτά τα παιδιά έχουν καταθέσει την ζωή τους για να τα δημιουργήσουν να μένουν απούλητα από τις προηγούμενες χρονιές.

Επειδή δεν κρίνουμε κανέναν ίσως δεν έχει γίνει η σωστή προώθηση ίσως ο κόσμος ακόμα δεν είναι ενημερωμένος για το έργο αυτό, δεν γνωρίζω.
Όμως θα προσπαθήσουμε μέσα από το δικό μας μέσο την Ρ.Α. να προωθήσουμε και να προβάλλουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα ακολουθήσουν βέβαια και τα ετήσια «bazaar» που διοργανώνονται για αυτόν τον σκοπό τις μέρες των Χριστουγέννων και ας ελπίσουμε πως φέτος θα εξαντληθούν όλα τα δημιουργήματα .
Κυριολεκτικά πρέπει να δείτε πόση χαρά, αγάπη, δημιουργικότητα, φαντασία κ.α. χρησιμοποιούν αυτά τα παιδιά στα εργαστήρια τους για να έχουμε εμείς έτοιμο αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Οι εποχές είναι δύσκολες όμως καμιά φορά συμβαίνει να δίνεις λίγα και να σου στέλνει πολλά ο Θεός.
Γι?αυτό ας προσπαθήσουμε να διαθέσουμε τα χρήματα ενός καφέ ή μιας εξόδου ή οτιδήποτε μπορεί ο καθένας μας για αυτά τα παιδιά. Σίγουρα θα ανταμειφθούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους ανθρώπους που τουλάχιστον προσπαθούν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής μιας και εμείς που τα έχουμε όλα προσπαθούμε να μην την έχουμε με αυτά που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Η ζωή είναι ωραία και σίγουρα μια επίσκεψη σε αυτόν ή και σε άλλους αντίστοιχους συλλόγους θα μας το αποδείξει.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που στην πραγματικότητα δεν μας ζητάνε και τίποτα πέρα από ένα χαμόγελο, μια χειραψία μια...αποδοχή σε αυτόν τον κόσμο που στην τελική δεν είναι μόνο δικός μας!« επιστροφή στη κατηγορία Κοινωνικά

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία