Σύμβαση για εκπόνηση μελέτης μονάδας επεξεργασίας υπολειμμάτων των σφαγείων υπέγραψε η κ. Σχοιναράκη

Εκτύπωση

Σύμβαση για εκπόνηση μελέτης μονάδας επεξεργασίας υπολειμμάτων των σφαγείων υπέγραψε η κ. Σχοιναράκη

 

Σύμβαση που αφορά στην εκπόνηση μελέτης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας των υπολειμμάτων των σφαγείων και των ζωικών υποπροϊόντων του Νομού Ηρακλείου υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Σημαντικά είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο όπως:

§ Η ριζική αντιμετώπιση της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων του Νομού Ηρακλείου με σαφείς θετικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

§  Η προστασία της δημόσιας υγείας.

§  Η συμμόρφωση των κτηνοτρόφων και των σφαγέων με τις επιταγές της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Ο σχεδιασμός της μονάδας πρόκειται να επιλύσει σημαντικά προβλήματα στα τέσσερα σφαγεία του Νομού που λειτουργούν από το 2002, όπως η διαχείριση των υπολειμμάτων σφαγής. Επίσης οι κτηνοτρόφοι του Νομού θα σταματήσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αδειοδότηση των μονάδων τους, καθώς τα νεκρά ζώα τους πρέπει να καταλήγουν σε μονάδα αδρανοποίησης, η οποία δεν υφίσταται στο Νομό.

Ταυτόχρονα θα ωφεληθούν μια σειρά από επιχειρήσεις που απασχολούνται με το κρέας, όπως κρεοπωλεία, μονάδες κοπής κρέατος κλπ., που τώρα αποβάλλουν τα υποπροϊόντα του κρέατος σε κάδους απορριμμάτων και οδηγούνται στη συνέχεια σε χωματερές, ενέργεια η οποία απαγορεύεται.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία