Έγκριση σημαντικών έργων από το Δ.Σ. Ηρακλείου

Εκτύπωση

Έγκριση σημαντικών έργων από το Δημοτικό Συμβούλιο


Έργα με ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα ζωής και τις λειτουργίες της πόλης εγκριθήκαν σήμερα Τετάρτη 22-4-2009 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης των παρακάτω έργων

  1. Ανάπλαση  - Ανακατασκευή της Οδού Παπαναστασίου, προϋπολογισμού 4.330.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος από την Οδό Παπαναστασίου (νοτίως της Εθνικής Οδού) έως την Οδό Ανθέων  συνολικού μήκους 2χλμ. και πλάτους 15,6μέτρων. Προβλέπεται κατασκευή δυο (2)  λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση καθώς και δυο (2) λωρίδες στάθμευσης.  Επίσης θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και στις δυο (2) πλευρές του δρόμου, οδηγός τυφλών στα πεζοδρόμια, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, νέο δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης - αποχέτευσης, αστικός εξοπλισμός και νέες φυτεύσεις.  

  1. Ανάπλαση - Ανακατασκευή της Οδού Ούλαφ Πάλμε, προϋπολογισμού 3.777.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος συνολικού μήκους του οδοστρώματος από την Οδό Ούλαφ Παλμε (Βορράς) έως την Οδό Νίκης (Νότος) 1.700μ και πλάτους 14μέτρων στο οποίο προβλέπονται δυο (2) λωρίδες ανά κατεύθυνση, διατομή η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει μια (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση και μια ζώνη στάθμευσης. Επίσης θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και στις δυο (2) πλευρές του δρόμου, οδηγός τυφλών στα πεζοδρόμια, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, νέο δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης - αποχέτευσης, αστικός εξοπλισμός και νέες φυτεύσεις.  

  1. Ανάπλαση - Ανακατασκευή της Οδού και Πλατείας Παρασκευοπούλου, προϋπολογισμού 1.890.000 ευρώ.

Το έργο αφορά τη ανακατασκευή του οδοστρώματος από την Οδό Παρασκευοπούλου  στην συμβολή της με τη Λεωφ. Κνωσσού, την Οδό Μνησικλη έως την Οδό Ιερολοχιτών και συγκεκριμένα προβλέπεται διατομή συνολικού πλάτους 10 μέτρα. Η διατομή αυτή θα εξασφαλίζει προσωρινά την διπλή κατεύθυνση χωρίς να επιτρέπεται η στάθμευση ενώ αν γίνει μονόδρομος θα επιτρέπεται και η στάθμευση. Επίσης θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, οδηγός τυφλών στα πεζοδρόμια, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, νέο δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης - αποχέτευσης, αστικός εξοπλισμός και νέες φυτεύσεις. Επίσης θα γίνει ανάπλαση του χώρου που θα ελευθερωθεί στην πλατεία μεταξύ των οδών Κελαϊδή και Μελετίου Πηγά. 


ο Δήμαρχος
Ηρακλείουυ
κ.Κουράκης
Γιάννης
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου,
σε δηλώσεις του  τόνισε την σπουδαιότητα  αυτών των παρεμβάσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο στην βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Τέλος ο κ. Κουράκης, επισήμανε ότι στον προϋπολογισμό των ανωτέρω έργων δεν έχουν υπολογιστεί  και οι απαλλοτριώσεις οι οποίες έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

 

 

« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία