Περιφερειακό πρωτάθλημα. ΕΑΠ και Γιάννης Κατσούλης

Εκτύπωση

Ο προπονητής του Ε.Α.Π. Γιάννης Κατσούλης μιλάει για την ομάδα του και την μέχρι τώρα πορεία της

«Τα παιδιά έχουν καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό για το ίδιο το Ρέθυμνο»

του Δημήτρη Τσαγκαράκη.

Την πίστη που έχει ο Γιάννης Κατσούλης στην ομάδα της ΕΑΠ θέλει να περάσει και στους φίλους της ομάδας μιας και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να σώσει φέτος την κατηγορία στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της ΕΑΠ μίλησε στο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3 και στην εκπομπή «το 10 το καλό» εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η φετινή χρονιά είναι συνέχεια των προηγουμένων ετών. Τέλος στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του και το πλάνο που έχει φτιάξει από τον περασμένο Ιούλιο.

- Η συγκομιδή των βαθμών είναι μικρή μέχρι τώρα, μόλις 2. Θεωρείς ότι δικαιούστε κάτι παραπάνω;

«Υπάρχει απάντηση. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια περίοδο που δεν είναι καλή σε συγκομιδή βαθμών αλλά αξίζουμε κάτι παραπάνω βάσει των εμφανίσεών μας. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή καμιά φορά δεν παίρνεις αυτό που σου αξίζει.

Κάνουμε μια αξιοπρεπής προσπάθεια στο περιφερειακό. Είναι δύσκολο να μείνουμε στην κατηγορία αλλά όχι αδύνατο. Στο ματς με την Επισκοπή είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη Επισκοπή των τελευταίων ετών. Είχε πολλές ιδιαιτερότητες το ματς αυτό αλλά στο τέλος ισοφαρίσαμε και θέλαμε πολύ λίγο να πετύχουμε κάποιο γκολ για να πάρουμε τη νίκη.

Δεν ήταν άλλωστε όλα εύκολα για μας μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε και κάποιες ελλείψεις ποδοσφαιριστών που είχαμε. Έλλειψαν ποδοσφαιριστές όπως ο Δασκαλάκης ο Κλάδος αλλά και ο Κολυβάκη, παιδιά που μπορούν να προσφέρουν πολλά..

Είμαστε δυνατοί και πιστεύω σ? αυτή την ομάδα και στο σχεδιασμό που φτιάξαμε από την αρχή της σεζόν». Γενικά πάντως έχουμε καλό ρόστερ».

- Παρατηρείται πρόβλημα στο γκολ. Ο Καψαλάκης πέτυχε μόλις το πρώτο γκολ για την ΕΑΠ στην 6η αγωνιστική! Δεν είναι ανησυχητικό αυτό;

«Όλοι οι προπονητές ψάχνουμε το εύκολο γκολ για να γίνει η δουλειά μας πιο εύκολη. Είναι δύσκολο να βρεις δεινούς σκόρερς. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον Λυκούργο Τζαγκαράκη να έρθει το καλοκαίρι στην ομάδα αλλά δεν τα καταφέραμε.

Δουλεύουμε με τα παιδιά που έχουμε αλλά για την ώρα δεν πήραμε αυτά που αξίζαμε και στον Αλμυρό και στον Μινώταυρο».

- Μπροστά σας έχετε τώρα τον Αστέρα Περάματος που είναι έμπειρη ομάδα στην κατηγορία και τη συνοδεύει το νικηφόρο αποτέλεσμα μέσα στους Ασίτες. Η ισοπαλία στην περίπτωση αυτή μοιάζει με νίκη ή θα επιδιώξετε τη νίκη;

«Μας κάνουν δύο αποτελέσματα. Η ισοπαλία και η νίκη. Η νίκη θα ήταν το ιδεατό αποτέλεσμα για μας αλλά και η ισοπαλία δεν θα ήταν καθόλου άσχημη μιας και μ? αυτό τον τρόπο δεν αφήνεις τους αντιπάλους σου να ξεφύγουν».

«Δεν είναι αποτυχία αν πέσουμε»

- Αν πέσει κατηγορία η ΕΑΠ ισοδυναμεί με προσωπική αποτυχία;

«Κάνουμε μία προσπάθεια συνολική. Έχουμε καταφέρει να είμαστε η δεύτερη ομάδα της πόλης μετά τον Αστέρα. Τα παιδιά έχουν καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό για το ίδιο το Ρέθυμνο. Πιστεύω σ? αυτή την ομάδα.

Για παράδειγμα το ρόστερ της Αναγέννησης δεν είναι απλά καλό αλλά ανώτερης κατηγορίας όπως επίσης αυτό του Γιούχτα. Βλέπουμε όμως ότι όλες οι ομάδες έχουν χάσει βαθμούς οπότε το πρωτάθλημα είναι σχετικά αμφίρροπο. Το κάθε ματς κρίνεται στη λεπτομέρεια. Χρειάζεται τύχη αλλά και παραπάνω προσπάθεια».

Όπως την πρώτη χρονιά που δεν τα καταφέραμε κι έπειτα επιστρέψαμε, έτσι και τώρα δεν ανησυχούμε αλλά ούτε και εφησυχάζουμε. Έχουμε αφήσει πολλή δουλειά πίσω μας. Βλέπουμε ότι ομάδες όπως η Χαλέπα, ο Θησέας, η Ιωνία βρίσκονται χαμηλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη (σημ. αγωνίζονται στη 1η και στην 2η τοπική κατηγορία). Με εμάς δεν συμβαίνει αυτό. Δεν θα είναι καταστροφή αν πέσουμε αλλά σε βάθος χρόνου, όποιος δει την πορεία της ομάδας, θα συνειδητοποιήσει πως είμαστε επιτυχημένοι».

- Τι θα ήθελες να πεις στους φίλους του ποδοσφαίρου γενικότερα που θέλουν να δουν περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά δεν έχουν πλήρη επίγνωση των πραγμάτων για την ΕΑΠ;

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Αστέρας είναι η ομάδα που πρέπει να βοηθηθεί από τον κόσμο και την πολιτεία. Η επόμενη ομάδα της πόλης που πρέπει να βοηθηθεί είναι η δική μας. Έχω 27 παιδιά στην ομάδα, άρα, 27 οικογένειες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι αυτό. Είμαστε η μόνη ομάδα στο περιφερειακό που δεν έχει δικό της σπίτι. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο τη μια να αλλάζουμε στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και την άλλη στα αποδυτήρια του Ρεθυμνιακού. Αν η ομάδα πάει στο δικό της γήπεδο θα αλλάξει προς το καλύτερο. Το άλλο μεγάλό παράπονο είναι ότι η ΕΑΠ έχει ξοδέψει 100.000 ευρώ και ο ΔΑΟΡ μας δίνει γήπεδο στη Σοχώρα το βράδυ από τις 9-11. Φανταστείτε την κόπωση των παιδιών που την άλλη μέρα δουλεύουν μέχρι τις απογευματινές ώρες!. Αυτά που λέω δεν είναι δικαιολογίες κι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί».


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία