Μειωμένη η γενική τουριστική κίνηση το Πάσχα

Εκτύπωση

Μειωμένη η γενική τουριστική κίνηση τις Αγιες Ημέρες του Πάσχα.

Μείωση η οποία άγγιξε ακόμα και το  50% παρουσίασε η φετινή τουριστική κίνηση για το Πάσχα. Η πληρότητα των ξενοδοχείων ακόμη και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, όπως η Κρήτη και η Πάρος, νησιά στα οποία τις προηγούμενες χρονιές σπάνια έβρισκε κανείς διαθέσιμο δωμάτιο, έπεσε δραματικά.

Σαφές δείγμα αποτέλεσε και η πεσμένη κίνηση στα λιμάνια της χώρας με αυτό του Πειραιά να δίνει νούμερα πραγματικά χαμηλά.
Η εικόνα αυτή προβληματίζει τους ξενοδόχους και όλους όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ, όπως εκτιμούν τοπικοί φορείς, συνιστά προειδοποίηση πως αν οι ξενοδόχοι δεν ρίξουν (κι άλλο) τις τιμές ενδεχομένως τα νησιά να «βουλιάξουν» όχι από κόσμο αλλά από την οικονομική κρίση.

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά της Κρήτης η πληρότητα μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 20%.Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων του Ηρακλείου κ. Νικηφόρο Λαμπρινό, «δυστυχώς, παρατηρήθηκε ?νηστεία? στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι έριξαν τις τιμές».

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πάρο, ένα νησί το οποίο εδώ και χρόνια είναι από τα πρώτα στη λίστα των προτιμήσεων των επισκεπτών το Πάσχα. «Το φετινό Πάσχα ήταν το χειρότερο των τελευταίων χρόνων! Μετά βίας η πληρότητα έφτασε το 10%, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι μείωσαν τις τιμές. Βεβαίως, ήρθαν επισκέπτες, ωστόσο φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου, κ. Τάκης Αμπατζής.

Σε αντίθεση με τα νησιά, οι ορεινοί προορισμοί, όπως το Πήλιο και η Αράχοβα, κατακλείστηκαν από εκατοντάδες επισκέπτες, με αποτέλεσμα η πληρότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη, να φτάσει ακόμη και το 90%.

Ηράκλειο
Επιβεβαιώθηκαν τα αρνητικά σενάρια για το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς η πληρότητα φέτος δεν ξεπέρασε το 60%. Πέρυσι τέτοια εποχή η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα έφτανε το 80%.

Χανιά

Κατά 20% μειώθηκε η κίνηση και στα Χανιά, καθώς ένας στους δύο επισκέπτες φιλοξενήθηκε σε σπίτια συγγενών ή φίλων.


Ρέθυμνο
Για το Ρέθυμνο ούτε λόγος! Δεν είδαμε παρά ελάιχστα πράγματα. Σχετικό δημοσίευμα  
http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=791
παρουσιάζει αναλυτικά την "απράξία" των υπευθύνων στο Ρέθυμνο με αιχμή του δόρατος όσων αφορα το καταμερισμό ευθυνών να βαρύνει την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας και το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου.Πάρος

Μετά βίας η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάρου που άνοιξαν για τη γιορτή του Πάσχα έφτασε το 10%. Πέρυσι τέτοια εποχή η πληρότητα είχε ξεπεράσει ακόμη και το 60%.

Πήλιο
Οι χαμηλές τιμές προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες στο Πήλιο. Στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο βουνό η πληρότητα άγγιξε το 95%, ενώ στα παραθαλάσσια το 60%.

Καλάβρυτα
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμάνθηκε η πληρότητα στα καταλύματα των Καλαβρύτων. Φέτος άγγιξε το 80%, αφού οι περισσότεροι ξενοδόχοι έριξαν τις τιμές.

Tήνος
Αδεια ήταν τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Τήνο, ένα από τα πρώτα νησιά στη λίστα των προτιμήσεων των Ελλήνων για το Πάσχα. Η πληρότητα μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 40%.

Μήλος
Ασχημη ήταν η χρονιά αυτή για τη Μήλο. Οι επισκέπτες προτίμησαν να μείνουν σε σπίτια φίλων και όχι σε ξενοδοχεία, των οποίων η πληρότητα ήταν 40%, δηλαδή 20% μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι.

Καρπενήσι
Πολύ καλή ήταν η πασχαλινή σεζόν για το Καρπενήσι, καθώς η πληρότητα άγγιξε το 90%. Τυχεροί υπήρξαν όσοι από τους ξενοδόχους έριξαν τις τιμές. Η κίνηση ήταν αυξημένη από τη Μ. Παρασκευή έως και χθες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία