Σε απεργία πείνας για το δικαίωμά του να εργάζεται και να προσφέρει

Εκτύπωση

Σε απεργία πείνας για το δικαίωμά του να εργάζεται και να προσφέρει

22/04/09

Σε απεργία πείνας, μπροστά στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, έχει κατέβει ο κ. Θεοδόσιος Γαλεράκης, ένας οικογενειάρχης με τρία παιδιά και πρώην συμβασιούχος υπάλληλος της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου.

Ο κ. Γαλεράκης εργαζόταν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία από το 1998 μέχρι το 2006 όταν μαζί με άλλους έντεκα συναδέλφους του και λόγω των συνεχόμενων συμβάσεών του δικαιώθηκε βάση δικαστικών αποφάσεων και του ζητήθηκε από την Υπηρεσία, έχοντας και την έγκριση του ΑΣΕΠ, να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Εξ? αιτίας όμως του ότι ο κ. Γαλεράκης στερείται λευκού ποινικού μητρώου, λόγω παραβατικών πράξεων στα νεανικά του χρόνια, από το 2006 παραμένει άνεργος και ανίκανος να προσφέρει τα στοιχειώδη στην οικογένειά του και ειδικά στην μικρότερη 14χρονη κόρη του.

Με την επέμβαση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία έχει αναλάβει και τη στήριξη

Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
  της οικογένειας, υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2008 αίτηση από τον κ. Γαλεράκη για «Χάρη» από το Τμήμα Απονομής Χάριτος. Η αίτηση όμως, όπως έγινε γνωστό στην Υπηρεσία στις 10 Απριλίου 2009, απορρίφθηκε και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή εξανεμίστηκε. Όπως επισήμανε και ο κ. Γαλεράκης δεν έχει το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να παίρνει ούτε το επίδομα του ΟΑΕΔ, ως άνεργος, αφού δεν έχει απολυθεί.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά κοινή ομολογία, τόσο των συναδέλφων όσο και των προϊστάμενων, ο κ. Γαλεράκης παρά το ότι ήταν πάντα εργατικός χωρίς να δημιουργεί ποτέ πρόβλημα, ήταν και ο μοναδικός υπάλληλος που εργαζόταν εθελοντικά και εκτός ωραρίου όταν το απαιτούσαν οι ανάγκες της Υπηρεσίας του.

Στο πλευρό του απεργού πείνας ήταν, εμπράκτως, από την πρώτη στιγμή, όλοι οι φορείς του Ρεθύμνου προκειμένου να διαφανεί το δίκαιο του αιτήματός του
Πιο συγκεκριμένα και με σκοπό να γίνει δεκτό το αίτημα «χάρης», είχε κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου με ομόφωνη απόφαση,

Συνημένα υπογράφτηκαν και :
 

  • επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου που διαβεβαίωνε για τη μεταμέλεια του κ. Γαλεράκη και για τον έντιμο βίο που διάγει τα τελευταία χρόνια
  • επιστολή στήριξης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διαβεβαίωνε για την πορεία του τα τελευταία χρόνια ως εργαζόμενος του Δήμου και ως πολίτης
  • σχετική επιστολή και των προϊσταμένων του Τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης
  • και ενημέρωση για το θέμα αλλά και για το δίκαιο του αιτήματος, των δύο βουλευτών του Νομού Ρεθύμνου από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Δίπλα στον απεργό μπροστά στο Δημαρχείο το πρωί στις 22 Απριλίου, βρέθηκαν φορείς και συνάδελφοι με τα απορριμματοφόρα παραταγμένα ενώ ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης χαρακτήρισε με θυμό, την απόφαση του Τμήματος Απονομής Χάριτος, απαράδεκτη και αντικοινωνική μιας και δεν εισακούστηκαν καθόλου οι φωνές μιας ολόκληρης κοινωνίας η οποία μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από τους γραφειοκράτες, που πήραν την απόφαση, αν είναι ικανός να προσφέρει ο κ. Γαλεράκης στο σύνολό της.

Σκοπός της απεργίας πείνας είναι να δοθεί μια θετική λύση στο πρόβλημα από τον μοναδικό αρμόδιο πλέον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παππούλια.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Νικολέτα Γκολφινοπούλου, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των εργαζομένων του Δήμου από τις 12:00 μέχρι τις 13:00 ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας κ. Θεοδόσιο Γαλεράκη.   
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία