Η Νομαρχία Ρεθύμνου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΕΝΑΕ.

Εκτύπωση

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ & ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και όλες οι Υπηρεσίες της θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 29 Απριλίου, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση των Νομαρχιών όλης της Ελλάδας, που στόχο έχει την παροχή λύσεων από την Κυβέρνηση στα σοβαρά οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά προβλήματά των Νομαρχιών.

Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) με την κινητοποίηση αυτή διεκδικεί:

  • Να ψηφιστεί άμεσα ο Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ο οποίος επιλύει σημαντικά προβλήματα των Νομαρχιών.
  • Να δοθούν άμεσα τα κονδύλια για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου που παραχωρήθηκε στις Νομαρχίες. Εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση μετέφερε στις Νομαρχίες την ευθύνη συντήρησης και του εθνικού οδικού δικτύου των Νομών. Τα χιλιόμετρα που μέχρι σήμερα συντηρούσαν οι Νομαρχίες διπλασιάστηκαν, αλλά οι Νομαρχίες δεν πήραν ούτε ένα Ευρώ επί πλέον, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης. Σήμερα το οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο.
  • Να δοθούν άμεσα τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δε θα μπορούν σε λίγο να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς τω μαθητών στα σχολεία τους επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει καλύψει τις δαπάνες έναντι των ΚΤΕΛ, ταξί και άλλων μεταφορέων. Οι Νομαρχίες της χώρας ζητούν την άμεση και πλήρη κάλυψη των οφειλών, διαφορετικά δε θα μπορούν πλέον να αναλάβουν αυτή την ευθύνη.
  • Άμεση στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, τόσο σε αριθμό όσο και σε ειδικότητες, καθώς εδώ και χρόνια ελάχιστες προσλήψεις γίνονται.
  • Να αναπληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο οι πόροι των τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων που αφαιρούνται από τις Νομαρχίες. Εντελώς αυθαίρετα και χωρίς κανένα διάλογο η Κυβέρνηση για να τονώσει την αγορά των αυτοκινήτων καταργεί τα τέλη αδείας και μεταβίβασης οχημάτων που αποτελούν βασικό πόρο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Με τα χρήματα αυτά οι Νομαρχίες καλύπτουν βασικά έξοδα όπως η συντήρηση δρόμων και σχολική στέγη. 

Οι Νομαρχίες όλης της Ελλάδας κλείνουν την Τετάρτη , 29 Απριλίου, και διεκδικούν λύσεις για τον Πολίτη.

  • Για να μπορούν να συντηρούν το οδικό δίκτυο και να εγγυηθούν τη ασφάλεια των πολιτών
  • Για να μπορούν οι Νομαρχίες να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους
  • Για να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες
  • Για να μην περάσει η νέα οικονομική αφαίμαξη των Νομαρχιών με την αφαίρεση των τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία