Επίσκεψη του κ.Λαμπίρη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Ο βουλευτής Ρεθύμνου καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες    (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Ρεθύμνου, την Τρίτη 21-04-09, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο ΑΜΕΑ Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ του Κέντρου  κ.Τσαχάκη.

Ο πρόεδρος του κέντρου κ. Γαϊτάνης και οι εργαζόμενοι, υποδέχθηκαν τον καθηγητή και τον ενημέρωσαν σχετικά με την λειτουργία του.

Ο κ. Γαϊτάνης μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας του Κέντρου, αλλά και για τις ελλείψεις κυρίως στο εξειδικευμένο προσωπικό.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την τελειοποίηση του φυσιοθεραπευτηρίου, ωστόσο, υπογράμμισε την έλλειψη ειδικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είναι αναγκαίο για την λειτουργία του Κέντρου, αναφέροντας ότι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ είναι μία εξαιρετικά μακροχρόνια διαδικασία και οι όποιες ενέργειες για μετατάξεις δεν έχουν αποδώσει έως σήμερα.

Τέλος, τόνισε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου εξυπηρετεί σήμερα 15 άτομα με προβλήματα στην κινητική λειτουργία, κάτι το οποίο πριν από λίγο διάστημα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο και υπογράμμισε την ανάγκη καταγραφής του είδους των αναπηριών στο νομό.

Ο κ. Τσαχάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ο οργανισμός, με αποτέλεσμα ο σκοπός του κέντρου να μην είναι εφικτός. Τόνισε επίσης και αυτός ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά προβληματική την λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. κάνουν ό,τι μπορούν και συμφώνησε ότι, αφού υπάρξει καταγραφή του είδους των αναπηριών, θα πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στους τομείς με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο κ. Λαμπίρης, αφού περιηγήθηκε στις αίθουσες του κέντρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλικοτεχνική υποδομή και γενικά για την κατάσταση του στεγασμένου χώρου των 1.450 τ.μ. Ωστόσο, διατύπωσε τον προβληματισμό του για τις σημαντικές ελλείψεις ειδικού επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και την στασιμότητα που εμφανίζεται στα θέματα σύστασης του Οργανισμού και Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, το οποίο είναι και το μοναδικό στην Κρήτη.

Τέλος, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων τις διοίκησης, φαίνεται πως η υποσχόμενη φροντίδα στους ανθρώπους με αναπηρία, παραμένει μακέτα. Τα τελευταία έξι χρόνια τα βήματα που έχουν ακολουθηθεί για τα 24 Πανελλαδικά ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι υποτυπώδες. Ίσως είναι ο κατάλληλος χρόνος να συζητήσουμε για ένα νέο προσανατολισμό των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, με επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των υπηρεσιών τους, γιατί η υπόθεση της υγείας και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους τρέχουσας διαχείρισης.

 

                                                                         


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία