Κακός προάγγελος το Πάσχα για τον τουρισμό στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Κακός προάγγελος το Πάσχα για τον τουρισμό στο Ρέθυμνο

Σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ελπίζουν οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου, αλλά και ξενοδόχοι πολλών άλλων τουριστικών προορισμών της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς αυτές παρουσιάζονται σαφώς μειωμένες σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό μείωσης μέχρι και 20% στο σύνολο της σεζόν.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Μανόλη Τσακαλάκη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις μας στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της "ΡΑ" για την κίνηση του τουρισμού στο Ρέθυμνο, μέχρι στιγμής μόλις το 1/4 σχεδόν του συνόλου των ξενοδοχείων της πόλης έχουν ανοίξει ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αριθμός των ανοιχτών ξενοδοχείων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 
Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Η παγκόσμια οικονομική ύφεση φαίνεται να χτυπάει διπλά τα νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, όπως διαπιστώθηκε από το ρεπορτάζ αλλά και όπως επισήμανε και ο κ. Τσακαλάκης. Οι μέρες του Πάσχα που διανύουμε ίσως να είναι και ο προάγγελος για αρκετά μειωμένη κίνηση προς τα ελληνικά νησιά και από πλευράς εγχώριου τουρισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενώ λοιπόν μέχρι και πέρυσι ήταν γνωστή ή προτίμηση των Ελλήνων να επισκεφθούν για τις μέρες του Πάσχα κάποιο νησί, με την Κρήτη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των επιλογών, φέτος στις θέσεις αυτές φιγουράρουν προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως Πήλιο, Αράχωβα, Καρπενήσι που έφτασαν αυτές τις μέρες μέχρι και 90% πληρότητα. Ο λόγος για τον οποίο οι εκδρομείς απαρνήθηκαν τις καθιερωμένες τους προτιμήσεις είναι εμφανής. Τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξάνουν κατά πολύ το κόστος για όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί της Ελλάδας. Για μια οικογένεια ειδικά, είναι πολύ πιο οικονομικό να μετακινηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα με την βενζίνη που θα βάλει στο αυτοκίνητό της παρά να πληρώσει τα εισιτήρια όλων των μελών της αλλά και του αυτοκινήτου που μπορεί να χρειαστεί να πάρει μαζί της.

Όπως μας είπε βέβαια ο κ. Τσακαλάκης, τα ξενοδοχεία λειτουργούν αυτή τη στιγμή με οριακά κέρδη και με τιμές κόστους καθώς έχουν γίνει εκπτώσεις της τάξης των 20 έως 25%. Αυτές οι εκπτώσεις θα διατηρηθούν σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια ανακοπής της πτωτικής τάσης του τουρισμού.

Ο κ. Τσακαλάκης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη που έχει αυτή τη στιγμή ο τουριστικός κλάδος, να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες που είχαν γίνει από την Κυβέρνηση προκειμένου να βοηθηθεί η τουριστική κίνηση όπως χρηματικά πακέτα διαφήμισης τουριστικών προορισμών και μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων.   

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία