Συνέντευξη με τον Αρχηγό του Αστέρα, Στέλιο Κοζανίδη

Εκτύπωση

Στέλιος Κοζανίδης: «Να σώσουμε την ομάδα γρήγορα για να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο»


του Δημήτρη Τσαγκαράκη.

Ο αρχηγός του Αστέρα Στέλιος Κοζανίδης, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ρέθυμνο ΣπορFm 103,3. και στην εκπομπή «το 10 το καλό» μίλησε για την πίστη του ότι η ρεθυμνιώτικη ομάδα δουλεύει με σωστές βάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να εστιάσει στο ότι το γηπεδικό (σημ: ο πλαστικός χλοοτάπητας) είναι ένα πρόβλημα που δεν βοηθάει την ομάδα να αποδώσει το μέγιστο δυνατό.
Την σιγουριά του ότι ο Αστέρας μπορεί να παίξει καλής ποιότητας ποδοσφαίρου αφότου απελευθερωθεί από το άγχος της παραμονής εξέφρασε ο αρχηγός της ομάδας του Αστέρα.


- Στέλιο, ο Αστέρας έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει καλό ποδόσφαιρο αλλά πες μας πόσο σας αγχώνει το γεγονός ότι θα πρέπει να κρατήσετε στην ομάδα στην κατηγορία γρήγορα;

«Αρκετά, αλλά βλέπετε ότι στους αγώνες που έχουμε δώσει, προσπαθούμε και κρατάμε έναν χαρακτήρα, αγωνιστικά, σταθερό. Παίξαμε πολύ καλά σε πολλά παιγνίδια.

Αυτό δεν έχει φανεί μονάχα στο παιγνίδι με τον Ατσαλένιο όπου χάσαμε από ένα λάθος στο 3 λεπτό του αγώνα κι έπειτα είμαστε οι πρωταγωνιστές καθ? όλη τη διάρκειά του αλλά και με τον Φωστήρα εκεί όπου η ομάδα στάθηκε αρκετά καλά, όμως από θέμα ατυχίας δεν κατορθώσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω κι αναλύσουμε τα παιγνίδια που χάσαμε θα δούμε ότι δεν άξιζε να έχουμε αυτούς τους βαθμούς που έχουμε. Πίστεψέ με ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αξίζαμε».

«Διοίκηση και παίκτες θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

- Ποιο είναι το δυνατό σημείο του Αστέρα; Πού ποντάρουν στον Αστέρα φέτος;

«Το καλό είναι πως ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου θα πρέπει να έχεις υπομονή. Το βασικό είναι ότι η διοίκηση δεν βιάζεται έχει υπομονή. Ο Αστέρας είναι ένα σωματείο που χτίζεται σε βάσεις πολύ στέρεες κι ό,τι κάνει το κάνει σωστά. Ακόμη κι από τα λάθη του βλέπουμε ότι μαθαίνει. Βλέπουμε ότι η διοίκηση δεν θέλει να είναι περαστική. Είναι σημαντικό ότι επιδιώκει να έρθει κοντά στον κόσμο και πασχίζει γι΄ αυτό.  Είναι ευνόητο πως κι εμείς οι παίκτες τον θέλουμε να είναι κοντά μας.

Ένα άλλο δυνατό σημείο του Αστέρα είναι το κλίμα που έχουμε οι παίκτες μεταξύ μας. Ο κ. Πετράκης έχει φτιάξει μία ομάδα που έχει πλέον πολλά δικά της παιδιά και η ομάδα μπορεί από δω και στο εξής να στηριχθεί στα παιδιά αυτά. Έχει καλούς παίκτες, καλά παιδιά και γιατί όχι, όταν νιώσει έτοιμος ο σύλλογος, να μην κυνηγήσει και την άνοδο».

«Πρόβλημα το πλαστικό για μας»

- Ποια είναι όμως τα σημεία εκείνα που ο Αστέρας θα πρέπει να διορθώσει ή και να αλλάξει;

«Χμ, κάνουμε προπόνηση στις 5.30 και η ώρα των αγώνων είναι στις 15.00. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα, αλλά είναι ένα πρόβλημα για μας τους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει όμως είναι η  λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι η ώρα των προπονήσεων.

Το άλλο είναι πως ο χώρος (το γήπεδο) δεν είναι ο πλέον κατάλληλος. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η ομάδα του Αστέρα αλλά αυτό το λέω και για τις άλλες ομάδες γιατί πολύ απλά το ποδόσφαιρο είναι ένα. Όπως ξέρετε παίζουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο σ? ένα γήπεδο που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα αλλά δεν είναι και ο καλύτερος που υπάρχει.

Πιστεύω ότι η ομάδα χάνει πολύ από στην αξία της και σ? αυτό ευθύνη έχει και το γήπεδο».

- Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον Αίαντα Σαλαμίνας που βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία. Τι μπορείς να πεις στον κόσμο του Ρεθύμνου προκειμένου να έρθει και να συμπαρασταθεί στην ομάδα;

«Κατ? αρχή πρέπει να πω ότι, βάσει της εμπειρίας που έχω, κανένα παιγνίδι δεν κρίνεται στα λόγια όπως επίσης κανένας  αγώνας δεν είναι εύκολος.

Όλοι μας πρέπει να έχουμε υπομονή. Το γκολ μπορεί να μπει στο 5ο λεπτό μπορεί να μπει και στο τελευταίο. Την Κυριακή απέναντι στην Σαλαμίνα δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη.

Νομίζω λοιπόν ότι είναι ώρα να κερδίσουμε το ματς με τη Σαλαμίνα γιατί είναι ένας αγώνας που εξαρτάται κυρίως από τη δική μας ημέρα. Αν είναι δυνατός ο Αστέρας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Θέλω επίσης να ξέρετε όλοι καλά πως αν η ομάδα κερδίσει κάποια παιγνίδια και ξεπεράσει το όποιο άγχος σαφώς και θα παίξει πολύ πιο καλό ποδόσφαιρο.


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία