Συλλήψεις και κατασχέσεις απαγορευμένων κροτίδων και βεγγαλικών από την Ασφάλεια Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Συλλήψεις και κατασχέσεις απαγορευμένων κροτίδων και βεγγαλικών από την Ασφάλεια Ρεθύμνου

Πάνω από 50 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στο Νομό Ρεθύμνου από την Ασφάλεια, σε καταστήματα, αποθήκες και οχήματα, προκειμένου να εντοπιστούν φωτοβολίδες, βεγγαλικά και κροτίδες έτοιμα για διάθεση.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ασφάλειας κ. Παντελή Μουρτζανό, διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις για πώληση και κατοχή κροτίδων και 2 παραβάσεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, μαζί συνελήφθησαν και 2 ανήλικοι που έκαναν χρήση των παράνομων κροτίδων.

Κατασχέθηκαν πάνω από 15.000 κροτίδες, επίσης πάνω από 15.000 πυροτεχνήματα καθώς οι καταστηματάρχες δεν διέθεταν άδεια εμπορίας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και τη διάθεση βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και αφέθησαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα πάντα με τον Διευθυντή, οι έλεγχοι σε καταστήματα και στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών θα συνεχιστούν, την Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα για τον εντοπισμό απαγορευμένων βεγγαλικών και κροτίδων.

Ο κ. Μουρτζανός τέλος τόνισε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα αυτών των εκρηκτικών, υπενθυμίζοντας τις σοβαρές σωματικές βλάβες που προκαλούν


  
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία