Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας των ημερών από Τροχαία, Αστυνομία και Ασφάλεια

Εκτύπωση

Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας των ημερών από Τροχαία, Αστυνομία και Ασφάλεια

Ανακοίνωση των μέτρων που πρόκειται να λάβει το τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνου, εν όψει της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης των ημερών, στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού, έκανε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ρεθύμνου κ. Μανόλης Σαββάκης.

Η παρουσία της Τροχαίας θα είναι αισθητή ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, όπως μας είπε ο Υπαστυνόμος, ώστε να αποτραπούν όσο γίνεται τα τροχαία ατυχήματα, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υπερβολική ταχύτητα και στην κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης ο κ. Σαββάκης έκανε έκκληση για μια ακόμη φορά, προς όσους μετακινούνται με τα οχήματά τους να χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας, τα κράνη και τα παιδικά καρεκλάκια.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Η προσοχή των οδηγών θα πρέπει να είναι τεταμένη κατά τη διάρκεια της οδήγησης καθώς όπως είπε και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής «ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης είναι ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος». Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις μεγάλες ευθείες, όπως του Πανόρμου, της Επισκοπής, των Σισσών όπου αναπτύσσονται ταχύτητες αλλά και όπου υπάρχουν παράδρομοι ή διασταυρώσεις με το επαρχιακό δίκτυο. Δε θα πρέπει επιπλέον σε καμία περίπτωση να γίνεται υπέρβαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής.

Όσον αφορά τους ελέγχους της Τροχαίας, για ομαλή οδική συμπεριφορά στο επαρχιακό δίκτυο, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στο κομμάτι Ρεθύμνου - Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης και τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Αυστηρές όμως είναι οι εντολές και για τα μέτρα τάξης που θα ληφθούν σε όλα τα σημεία λατρευτικών εκδηλώσεων με την παρουσία αστυνομικών, προς αποφυγή ανησυχίας του κόσμου και τραυματισμών από τη χρήση κροτίδων. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή δεν φημίζεται για την εκτεταμένη χρήση κροτίδων και βεγκαλικών, έχουν γίνει ήδη συλλήψεις πέντε ατόμων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 1120 περίπου κροτίδες. Ο κ. Σαββάκης συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς θυμίζοντας ότι σε περίπτωση τραυματισμού αναλογούν και σε εκείνους ποινικές ευθύνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ένα ακόμη πρόβλημα που παρουσιάζεται τις μέρες των γιορτών που ο κόσμος μετακινείται, είναι και η έξαρση των κλοπών σε σπίτια. Για την αποτροπή τέτοιων περιπτώσεων ο κ. Σαββάκης πρότεινε κάποια μέτρα αυτοπροστασίας όπως η ενεργοποίηση του συναγερμού, κάποιο φως να παραμένει μέσα στο σπίτι αναμμένο, να γνωρίζει κάποιος γείτονας την απουσία των ιδιοκτητών από το σπίτι. Βεβαίως στην αποτροπή των κλοπών θα βοηθήσουν και οι περιπολίες των ομάδων του Τμήματος Ασφαλείας που θα γίνονται σε συνδυασμό με τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.  


         


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία