Η Όλγα κατέθεσε ερώτηση για τα προβλήματα στο Ενετικό Λιμάνι και τον Φάρο Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Πολιτισμού και έχει αντικείμενο τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το Ενετικό Λιμάνι της πόλης και ο ιστορικός Φάρος.

Η κ. Κεφαλογιάννη ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και στο κείμενο της ερώτησης της αναφέρει τα εξής:
«Ο Φάρος, ο οποίος βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Αποτελεί σημείο επίσκεψης τουριστών και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.
Τις τελευταίες εβδομάδες εκφράζεται έντονη ανησυχία από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς μετά από πρόσφατες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από δύτες, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις σοβαρές σπηλαιώσεις, οι οποίες απειλούν με κατάρρευση τον φάρο.
Μάλιστα δυο από τις σπηλαιώσεις έχουν ως αποτέλεσμα ο φάρος να είναι σχεδόν "στον αέρα" και να τίθεται ζήτημα για την βύθιση του.
Παράλληλα γίνεται λόγος για σοβαρά προβλήματα στο χερσαίο τμήμα του ενετικού λιμανιού ενώ εδώ και χρόνια οι τοπικοί φορείς συζητούν για την ανάγκη ανάδειξης του εξαιρετικού μνημείου, το οποίο παρουσιάζει πολύ άσχημη εικόνα αν και γίνεται τόπος καθημερινής επίσκεψης και αναψυχής τουριστών και κατοίκων του Ρεθύμνου.
Το ενετικό λιμάνι και ο φάρος αποτελούν σημείο αναφοράς για το Ρέθυμνο.
Αποτελεί αναγκαιότητα και αίτημα της τοπικής κοινωνίας η προώθηση όλων των διαδικασιών για έργα αναστύλωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων αυτών.

Κατόπιν των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τι προτίθεται να κάνει για την προστασία και ανάδειξη του Ενετικού Λιμανιού και του Φάρου του Ρεθύμνου.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία