Κόμβος Αμαρίου. Επιτέλους λύση στο πρόβλημα!

Εκτύπωση

ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ.

Τα έργα επιτέλους ξεκίνησαν, βρέθηκε λύση στην υποβάθμιση των χωριών της παλαιάς αρτηρίας Ρεθύμνου - Αμαρίου.


του Βασίλη Κασιμάτη.

Το περασμένο μήνα στην μόνιμη στήλη της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, Μομφές - Παράπονα & Εισηγήσεις του Πολίτη, είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που δημιούργησε η ανάπτυξη της νέας αρτηρίας Σφακάκι-Αρκάδι-Αμάρι, στα υπόλοιπα χωριά της επαρχίας Αμαρίου όπως η Πατσός, οι Βολιώνες κλπ.
Το σημείο εισόδου για αυτά τα χωριά επί της Εθνικής οδού έως τώρα παρέμενε σχεδόν υποβαθμισμένο και σχεδόν απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η μείζονα περιοχή πάνω από τους Ποταμούς και έπειτα.

Επί τη παρούσης ακόμα, όταν βρισκόμαστε στην Εθνική οδό και στη κατεύθυνση από Χανιά προς Ηράκλειο και επιθυμούμε να εισέλθουμε στο κόμβο Αμαρίου για να πάρουμε το δρόμο προς Γιαννούδι, Ξηρό χωριό, Πρασσές και μετέπειτα όλα τα άλλα χωριά που ακολουθούν, είναι αδύνατο να στρίψουμε δεξιά. Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι αρκετοί παράτολμοι οδηγοί εισέρχονται παράνομα με τεράστιο κίνδυνο για όλους μας, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να κατευθυνθούν προς την απέναντι πλευρά όπου υπάρχει η έξοδος που μας «βγάζει» κάτω από τη γέφυρα.
Να σημειώσω ότι λίγο παρακάτω από τον εν λόγω κόμβο υπάρχει δεξιά ένα «άνοιγμα» στην Εθνική, όπου μόνο εάν είσαι καλός γνώστης της περιοχής, τότε μπορείς κάνοντας χρήση αρκετών παρακαμπτήριων οδών να βρεθείς κάποια στιγμή στο «παλαιό δρόμο» προς Γιαννούδι, Πρασσές και τα λοιπά χωριά που προανέφερα.

Επιτέλους δόθηκε το "εναρκτήριο λάκτισμα" για τα έργα του περιβόητου, πολυαναμενόμενου και πολυπόθητου έργου στο κόμβο Αμαρίου.

Ο κύριος Γ. Αγαπάκης, Διεθυντής του ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ απάντησε ότι ο εν λόγω κόμβος θα αποτελεί πρότυπο  για τα κομβικά σημεία γενικότερα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από το 4ο "κοινοτικό πλαίσιο στήριξης".
Θα προξενήσει βέβαια και κάποια προβλήματα όμως στην διακίνηση των οχημάτων της Εθνικής οδού, ενώ για ορισμένο διάστημα θα δημιουργηθεί και σχετική παρακαμπτήριος.
Προβλήματα επίσης αντιμετωπίζει τό έργο λόγω της απαλοτροίωσης των ακινήτων η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό με ομαλότητα και σε σύντομο χρόνο.Εμείς ευχόμαστε η ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ να λειτουργήσει με σύνεση και ενδελεχή μελέτη όσον αφορά την ταλαιπωρία που ευλόγως θα υποστούν οι διερχόμενοι οδηγοί από το έργο, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσουμε φαινόμενα μέγιστου εκνευρισμού από ουρές χιλιομέτρων.Ιδιαίτερη & μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο τομέα Ασφάλεια των οδηγών.
Στο περασμένο έργο της νομαρχίας και αναφέρομαι στο περιφερειακή οδό του Ρεθύμνου σημειώθηκαν σημαντικότατες ελλείψης στο Τομέα της οδικής ασφάλειας και οι εργολάβοι εκεί έπραξαν με αρκετή αδιαφορία στο συγκεκριμένο πρόβλημα εκθέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά τους οδηγούς. Τελικά το έργο παραδόθηκε και αποτελεί κόσμημα για τη πόλη μας εντούτοις όμως θεωρούμαστε τυχεροί στο ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι εργολάβοι να μην αφήσουν και πάλι τη Θεά Τύχη να αναλάβει....


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία