40.000 ευρώ πρόστιμο για τον χυτά Αμαρίου

Εκτύπωση

40.000 ευρώ πρόστιμο για τον χυτά Αμαρίου

Με πρόστιμο 40.000 ευρώ βαρύνεται η Αμάρι Α.Ε. για την κακή διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Νομού στο χυτά Αμαρίου, μετά την απόφαση του κλιμακίου ελέγχου περιβάλλοντος που πάρθηκε στις 10 Απριλίου, ενώ καραδοκεί η πιθανότητα επιβολής και δεύτερου ισόποσου προστίμου σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί κάποια βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

 Το κλιμάκιο στα τέλη του Ιανουαρίου είχε πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στη μονάδα και είχε διαπιστώσει την εκτεταμένη περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλείται από τα λύματα των σκουπιδιών, ενώ η Αμάρι Α.Ε. είχε προχωρήσει σε ένσταση μετά την σχετική έκθεση του κλιμακίου στην οποία καταγραφόταν το πρόβλημα. Το δικαίωμά της για ένσταση, εντός σαράντα πέντε ημερών από την απόφαση και προσβολή της απόφασης του προστίμου, η οποία δεν έχει περιέλθει ακόμη στα χέρια τις διοίκησης, θα ασκήσει και αυτή τη φορά η εταιρία επιμένοντας στην εύρυθμη και ευνομούμενη λειτουργία του Χυτά.

Παρόλαυτά η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα και του ευρύτερου οικοσυστήματος συνεχίζει να υφίσταται. Ακόμη περισσότερο συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία πολλών ανθρώπων με πρώτους τους κατοίκους του Δήμου Αρκαδίου μιας και το ρυάκι μαζί με τα λύματα από τα στερεά απόβλητα καταλήγει στην λιμνοδεξαμενή του Δήμου, όπως κατήγγειλαν μπροστά στην κάμερα του AgoraTv, που βρέθηκε στην περιοχή της μόλυνσης, οι αγροτοκτηνοτρόφοι οι οποίοι έρχονται καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με τα δυσάρεστα αποτελέσματα της επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων από το Χυτά Αμαρίου.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία