BASKET - Ανασκόπηση του Μηνά Μπεγέτη.

Εκτύπωση

BASKET - Ανασκόπηση
του Μηνά Μπεγέτη.

Ξεκίνησε λοιπόν άλλη μια μπασκετική χρονιά, η οποία φαντάζει να είναι η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών.

Ο λόγος είναι γνωστός καθώς φέτος φαίνεται να αμφισβητείται πιο πολύ από κάθε άλλη χρόνια η κυριαρχία του μόνιμου πρωταθλητή Παναθηναϊκού.

Όπως γράψαμε και στο πρώτο τεύχος της ?Ρεθεμνιώτικης Αγοράς? ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί τρομερά και οι μάχες των ?αιωνίων? θα θυμίζουν έντονα την προηγούμενη δεκαετία.

Και ενώ σε αυτή την χώρα, που εδρεύουν δυο από τα τρία φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας, με τις άπειρες χαρές που μας έχουν χαρίσει σε αυτό το άθλημα και οι εθνικές ομάδες μας αλλά και οι σύλλογοι μας, γινόμαστε πάλι διεθνώς ρεζίλι με τις αποφάσεις κάποιων αρμοδίων και η Α1 ξεκινάει με μια ομάδα λιγότερη.

Στις δυο πρώτες αγωνιστικές λοιπόν η Καβάλα δεν πηρέ το πιστοποιητικό συμμετοχής βάζοντας σε κίνδυνο την διοργάνωση όχι μόνο της Α1, αλλά και της Α2. Ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί τέλη του Ιουνίου, δεν έχει βρει λύση τέλη Οκτωβρίου.
Τύφλα να έχει το ΝΒΑ δηλαδή, που πολύ εύστοχα είχε πρωτοσέλιδο μια αθλητική εφημερίδα. Αυτά λοιπόν μόνο εδώ γίνονται, τελεία και παύλα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπάρχει ομάδα που έχει οικονομικό πρόβλημα και η λύση έρχεται καθυστερημένα.
Τώρα απλά παράγινε.

Να θυμίσω στους Ρεθεμνιώτες ότι και πέρυσι ένας από τους βασικούς λόγους που ο ΑΓΟΡ υποβιβάστηκε ήταν λόγο της καθυστερημένης απόφασης ότι θα συμμετέχει η ομάδα στην Α1.
Γιατί όταν βρέθηκε η άκρη η ομάδα έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι αν είχαμε παραπάνω χρόνο το καλοκαίρι θα ήταν εύκολη η παραμονή.
Η λύση και εδώ είναι απλή αλλά δεν την εφαρμόζουν.
Με το που τελειώνει ένα πρωτάθλημα αν μέχρι την τάδε ημερομηνία δεν έχεις το πιστοποιητικό, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ
. Ανεβαίνει ο επόμενος. Αν και αυτός δεν μπορεί, μη σώσει. Ο επόμενος. Και αν γίνεται να μην ανεβαίνει ομάδα που δεν κόβει αρκετά εισιτήρια, όχι μονό στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο, τόσο το καλύτερο.
Κάνει κακό στο προϊόν να βλέπεις άδειο το γήπεδο, και μόνο όταν αποφασίσουν όλοι ότι το προϊόν πρέπει να είναι πάνω από όλες τις ομάδες τότε θα γεμίζουν τα γήπεδα. Είναι πάντως κρίμα σε τέτοια παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ελλάδα να έχει την τιμή, οι δυο μεγαλύτεροι της σύλλογοι να έχουν τέτοιους οικονομικούς κολοσσούς για πρόεδρους και να έχουμε τέτοια γελοία προβλήματα.

Οι Γιαννακόπουλοι από την μια πλευρά να επενδύουν για δυο συνεχόμενες δεκαετίες απίστευτα ποσά και να κάνουν τον Παναθηναϊκό μια δυναστεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και φέτος κατεβάζουν στο παρκέ ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών.
Από την άλλη οι Αγγελόπουλοι που έχουν κάνει πολλές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος η υπέρβαση είναι δεδομένη και οι Πειραιώτες κατεβάζουν στο παρκέ το καλύτερο ίσως αλλά το ακριβότερο σίγουρα ρόστερ στην ιστορία τους.
Και ενώ στις πρώτες αγωνιστικές έχουν δείξει και οι δυο τα δόντια τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμείς θα πρέπει να ασχολούμαστε με τις ?Καβάλες? και το πρωτάθλημα των δεκατριών από ότι φαίνεται ομάδων.
ΗΜΑΡΤΟΝ


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία