Ανακοίνωση Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Η παρουσία ενός ποντικού στους θαλάμους νοσηλείας και πολύ περισσότερο το δάγκωμα ενός ασθενούς, δεν αποτελεί σίγουρα καλή είδηση για ένα Νοσοκομείο.  

Το συγκεκριμένο περιστατικό που «διαδραματίστηκε» στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σχετίζεται, κατά πιασαν πιθανότητα, με το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου και την άμεση γειτνίαση του Ιδρύματος με ένα εκτεταμένο χώρο οικοδομικών εργασιών στον οποίο υπάρχουν μπάζα, σκουπίδια κλπ. 

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ιδιαίτερο πρόβλημα καθαριότητας των εσωτερικών χώρων του Νοσοκομείου δεν υπάρχει. Ούτε, απ όσο μπορέσαμε να ελέγξουμε, υπάρχει ζήτημα πλημμελούς διενέργειας των απαραίτητων ψεκασμών για μυοκτονία. Άρα αν υπάρχει πολιτικό ζήτημα στην υπόθεση αυτή, αυτό έγκειται στην χρόνια εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στην προκλητική καθυστέρηση των έργων της επέκτασης ( έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 12 χρόνια και ακόμα να τελειώσει !), στις απαρχαιωμένες υποδομές, στις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, στη διατήρηση τριτοκοσμικών συνθηκών αναμονής των ασθενών στα ΤΕΠ, στην ανεπάρκεια των χώρων των Χειρουργείων, των εξωτερικών ιατρείων, των Εργαστηρίων. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό πασχίζουν καθημερινά για το καλύτερο. Αυτή είναι για μας η ουσία των προβλημάτων του Νοσοκομείου, τα οποία και έχουμε προβάλλει κατ επανάληψη, αποδίδοντας ευθύνες στα όργανα Διοίκησης του ΕΣΥ και στην πολιτική υγείας των κυβερνήσεων διαχρονικά.  

Η κριτική που ασκούμε δεν έχει στόχο τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης ούτε την γενικευμένη απαξίωση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών που παρέχει, αλλά τη βελτίωση και αναβάθμιση τους. Τονίζουμε δε πάντα ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει στη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας χωρίς το ενδιαφέρον και τη συλλογική δράση τόσο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και συνολικά της τοπικής κοινωνίας .

Ρέθυμνο 14/4/2009 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία