Αυστηρά τα μέτρα της τροχαίας για τις μέρες του Πάσχα.

Εκτύπωση

Σας γνωρίζουμε ότι εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας, από την υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), την Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης τύπου (ΖΗΤΑ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης, αλλά και τα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα τροχαίας ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα από 15-4 εώς 20-4-2009, για την αποτροπή οποιουδήποτε τροχαίου ατυχήματος.

-Πέρα των ανωτέρω παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή των οδηγών, για την πιστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και ιδιαίτερα των παραβάσεων που προκαλούν σοβαρά ατυχήματα όπως:

 • Υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, είσοδο στο αντίθετο ρεύμα
 • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
 • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη - ρυθμιστικής πινακίδας STOP
 • Νόμιμη κυκλοφορία- έλεγχος, βαρέων οχημάτων Φορτηγών - Λεωφορείων, για την τήρηση κανόνων ασφαλούς μεταφοράς επιβατών - φορτίων κ.λ.π., καθώς και των κατωτέρω παραβάσεων οι οποίες ενισχυτικά συμβάλουν στην πρόκληση τροχαίου ατυχήματος όπως:
 • Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
 • Χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων και
 • Χρήση ζώνης ασφαλείας από όλους, καθώς και των παιδικών καθισμάτων.

-Επίσης για την πληρέστερη ενημέρωση των οδηγών επισημαίνουμε σημεία του οδικού δικτύου του Νομού μας τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα, είτε λόγω διαμόρφωσης των οδών - ολισθηρότητας - ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων κ.λ.π., που είναι:

  1. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 45ο -52ο χιλ. περιοχή Πετρές (συνεχόμενες επικίνδυνες στροφές)
  2. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 67ο -76ο χιλ. περιοχή Λατζιμάς - Εσταυρωμένος - Γέφυρα Γεροποτάμου (επικίνδυνες απότομες στροφές, ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας )
  3. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 82ο -83ο χιλ. περιοχή Σκεπαστή (συνεχείς επικίνδυνες στροφές )
  4. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 90ο - 93ο χιλ. περιοχή Παναγία Χάρακα (στάθμευση οχημάτων διέλευση πεζών προς τον Ναό)
  5. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 99ο - 106ο χιλ. περιοχή Σίσσες - όρια Ηρακλείου (συνεχείς στροφές και ολισθηρότητα της οδού)
  6. Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο 62ο χιλ. περιοχή Μισσίρια κόμβος Αμαρίου (εκτέλεση έργων).

-Υπενθυμίζουμε ότι καθ όλο το 24ωρο, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που φέρει το Φωτογραφικό RADAR, θα λειτουργεί για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

-Τέλος ευελπιστούμε στην συνεργασία - κατανόηση των οδηγών ούτως ώστε να περάσουμε όλοι ήσυχα - ευχάριστα και χαρούμενα, τις Άγιες ημέρες των εορτών του ΠΑΣΧΑ.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία