Δραστηριότητες της κ. Κεφαλογιάννη.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου και την προώθηση πολιτικών συγκράτησης του πληθυσμού στα χωριά του νομού μας, είχε σειρά επαφών και επισκέψεων την Κυριακή 12 Απριλίου 2009 στο Δήμο Ν. Φωκά.

Οι επισκέψεις της ξεκίνησαν από το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Άρτεμις» στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου συζήτησε με τις γυναίκες - μέλη του συνεταιρισμού για την πορεία της προσπάθειας τους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα ζητήματα, τα οποία τους απασχολούν προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός «Άρτεμις» αποτελεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλες γυναικείες κοινότητες των οικισμών του νομού μας και η κ. Κεφαλογιάννη προτρέπει τις νέες γυναίκες, που διαμένουν στα χωριά να αξιοποιήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για την δημιουργική απασχόληση και την οικονομική απολαβή τους.

Ακολούθως συνοδευόμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ν.Φωκά κ. Γιάννη Αναστασάκη, είχε επαφές με το Τοπικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Κωνσταντίνου, με τα μέλη των οποίων συζήτησε για τις δραστηριότητες τους, τα προβλήματα του χωριού και τα αιτήματα τους.

Αντίστοιχα θέματα συζήτησε και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μούντρους, τον οποίο επισκέφθηκε ακολούθως.

Η κ. Κεφαλογιάννη περιηγήθηκε στον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Μούντρους, ξεναγήθηκε στα μνημεία και στα έργα, που υλοποιούνται εκεί και συζήτησε εκτενώς με τους κατοίκους του χωριού για τα θέματα και τα προβλήματα, που τους απασχολούν, με στόχο να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού και να ενισχύσει την προσπάθεια τους.

Παράλληλα η Βουλευτής του Νομού επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή και αποτελούν προτάσεις για επιχειρηματική ανάπτυξη στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα στον Άγιο Κωνσταντίνο επισκέφθηκε μια πρότυπη οικογενειακή βιοτεχνία επεξεργασίας κρέατος και παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών αλλαντικών. Ξεναγήθηκε στους χώρους, ενημερώθηκε για την ιστορία της οικογένειας στη συγκεκριμένη επαγγελματική κατεύθυνση και την σημερινή ανάπτυξη της μέσα από την αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Επίσης επισκέφθηκε ένα αγροτουριστικό συγκρότημα, που λειτουργεί έξω από το Μούντρος σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλούς και στη συνέχεια μια νέα σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας πέτρας.

Η βουλευτής του νομού ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους και δήλωσε την στήριξη της σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δημιουργούν δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής για την τοπική οικονομία.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία