Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ

Εκτύπωση

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1860

ΕΔΡΑ : Τ.Θ. 139 - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ - Τ.Κ. 841 00
e-mail : syllogoskrhtvnsyroy@yahoo.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : 6943 898539

Ερμούπολη, 14 Απριλίου 2009

Την 10 Απριλίου 2009 και ώρα 20.00 έγιναν τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ερμούπολης.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας παρευρέθηκε κατόπιν προσκλήσεώς του από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, για να θαυμάσει την μουσική παράδοση μέσα από τα μουσικά όργανα (από παλαιά έτη έως και σήμερα).

Θεωρούμε ότι όλα μαζί τα κομμάτια αν τα ενώσεις συμπληρώνουν σιγά - σιγά το παζλ που πρέπει κάθε Έλληνας να είναι υπερήφανος για την καταγωγή του.

Σε αυτό συνετέλεσε και η έκθεση του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ, αφού έχει να επιδείξει πλούσια συλλογή μουσικών οργάνων, και σηματοδοτεί την δικαίωση του δημιουργού τους για την έρευνα τη διάσωση, την μελέτη και την προβολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην ανωτέρω έκθεση για το έργο που επιτελούν και ευχόμαστε να συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα την προβολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία