Δημοψήφισμα για το γκαράζ.

Εκτύπωση


του Νίκου
Νίνου
Δημοψήφισμα για το γκαράζ.

Eνα πολύ σημαντικό θέμα της πόλης μας, (το θέμα γκαράζ κλπ στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων), απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, όπου λήφθηκε απόφαση με οριακή πλειοψηφία 13 προς 12 ψήφους.

Τις επόμενες, (από την συνεδρίαση του δημοτ συμβουλίου), μέρες, στον τοπικό τύπο, διαβάσαμε απόψεις και θέσεις, οι οποίες είναι στο ίδιο πνεύμα ισοψηφίας!

Είναι αναμφισβήτητο, ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό αφού αφορά στην «τύχη» του σημαντικότερου ακάλυπτου χώρου της πόλης (ιδιοκτησίας του δήμου μας), και ταυτόχρονα εμπεριέχει διάφορες προβληματικές παραμέτρους για όλους μας {πλην του κ δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας, οι οποίοι έχουν αδιαπραγμάτευτη σιγουριά!).

Επειδή η πόλη δεν ανήκει σε κανένα μας, ούτε σαν άτομο ούτε σαν δημοτική ομάδα κλπ, οφείλουμε να στραφούμε στην γνώμη των συμπολιτών μας, που είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του χώρου, και οι μόνοι των οποίων η άποψη (μέσα από νόμιμες διαδικασίες διατύπωσης), είναι δεσμευτική!

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, άρθρο 216, προβλέπει αυτήν την δυνατότητα, μετά από απόφαση του δημοτ συμβουλίου με πλειοψηφία 2 / 3 των μελών του.

Καλούμε τον κ δήμαρχο και την δημοτική του ομάδα να δεχθούν αυτήν την πρόταση, και να ερωτηθούν οι δημότες μας τι εγκρίνουν επί του θέματος υπογείου γκαράζ +σύμβαση παραχώρησης+κτίσματα ανωδομής στον χώρο αυτό.

Πριν την ημέρα του δημοψηφίσματος, θα γίνει μια τουλάχιστον, εκτενής ενημέρωση των συμπολιτών μέσα από δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε δημόσιο χώρο της πόλης, ημέρα Κυριακή, ώστε να είναι δυνατή η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των συμπολιτών.

Η συνεδρίαση αυτή να αναμεταδοθεί, «ζωντανή» σε συνεργασία με τοπικό κανάλι και ραδιόφωνα, και από το site του δήμου μας..

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί η δημοτική αρχή για την άποψη των μισών, τουλάχιστον συμπολιτών μας, επιμένοντας να προχωρεί με μια απόφαση ισχνής πλειοψηφίας της μιας ψήφου!

Για την «δημοτική κίνηση πολιτών»
Ο επικεφαλής
Νίκος Νίνος
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Ρεθύμνου« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία