Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Εκτύπωση

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ" ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, συνοδευόμενος από το Νομαρχιακό Σύμβουλο και Ειδικό Συνεργάτη, κ. Μανώλη Αρχοντάκη, μετέβη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου είχε συνάντηση με τον νέο Ειδικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Κώστα Θεσσαλό.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά στην υλοποίηση του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", συνολικού ύψους 5,7 δις Ευρώ που χρηματοδοτείται με 3,7 δις Ευρώ από την Ε.Ε. και με 2 δις Ευρώ ελληνική συμμετοχή. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα διαχειριστεί εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς δεν εντάσσεται στις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, αφορά στη χρηματοδότηση προγραμμάτων τύπου ΟΠΑΑΧ, νέων γεωργών, αρδευτικών έργων, αγροτική οδοποιία, μεταποιητικές μονάδες, αξιοποίηση υδάτινου δυναμικού, σχέδια βελτίωσης, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και γενικότερα σε παρεμβάσεις στην ύπαιθρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηγάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, είχε δηλώσει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης και των τεσσάρων Νομαρχών, αφού πρώτα προηγηθεί σε κάθε Νομό διαβούλευση των δημοτικών αρχών και των Υπηρεσιών των Νομαρχιών, ώστε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής και οι πιστώσεις του προγράμματος να κατανεμηθούν ανά περιοχή με διαφάνεια, ορθολογισμό και με μοναδικό γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη. Για αυτό μάλιστα το σκοπό θα ξεκινήσει σύντομα σε τοπικό επίπεδο η διαβούλευση για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης του Νομού προς το Υπουργείο.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία